1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Trump Obamaa suositumpi vain Venäjällä ja Israelissa, loma mummolassa auttaa kaikkia, sadekuurot jatkuvat

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. 

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump. Kuva: Michael Reynolds / EPA

USA:n imago romahti Trumpin myötä

Yhdysvaltain imago ja luottamus maan presidenttiin ovat romahtaneet ympäri maailman. Presidentti Barack Obaman kauden loppupuolella 64% vastaajista luotti Yhdysvaltain presidenttiin, kun vastaava luku Donald Trumpin presidenttikaudella on 22%. Trump on selvästi Obamaa epäsuositumpi kaikissa maissa Venäjää ja Israelia lukuun ottamatta.

DN: Venäläiskone pakotti ruotsalaiskoneen kääntymään

Venäläisen ja ruotsalaisen sotilaskoneen kohtaaminen viikko sitten Itämerellä oli vaarallisempi kuin on tähän asti tiedetty, kertoo Dagens Nyheter. Lehden mukaan venäläishävittäjä pakotti ruotsalaiskoneen keskeyttämään tehtävänsä ja palaamaan Ruotsiin.

Venäläinen Suhoi Su-27-hävittäjä Itämeren ja Suomenlahden kansainvälisessä ilmatilassa kesäkuussa 2017. Kuva: Ilmavoimat

Professori: Helsingin Pride on sesonkina alihyödynnetty

Suomessa yritykset eivät osaa edelleenkään hyödyntää niin sanottua pink money -ilmiötä riittävästi, arvioi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori. Pink money -termillä viitataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen käyttämään rahaan. Esimerkiksi ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride on professori Pekka Mattilan mielestä sesonkina alihyödynnetty. Hän vertaa viikon mahdollisuuksia muihin kaupan alan kulutuspiikkeihin kuten äitien- ja ystävänpäivään. Pride kuitenkaan näkyy harvan yrityksen markkinoinnissa, Mattila sanoo.

Helsinki Pride 2016 -tapahtuman aikaan ihmisiä Tuomiokirkon portailla. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lapsi lomahoidossa isovanhemmilla? Ei huolta, siitä on hyötyä molemmille

Tänäkin kesänä moni lapsi on vanhempien työskentelyn aikana hoidossa isovanhemmillaan. Useiden tutkimusten mukaan yhdessäolosta hyötyvät sekä isovanhempi että lapsi. Lapsenlapsi saattaa menestyä paremmin koulussa ja hänellä on vähemmän käyttäytymishäiriöitä ja tunne-elämän ongelmia. Osallistuvat isovanhemmat taas ovat terveempiä ja tyytyväisempiä elämäänsä. Lue lisää aiheesta.

Kuva: AOP

Sadekuurot jatkuvat

Sää jatkuu epävakaisena. Sade- ja ukkoskuuroja tulee vielä tänään tiistainakin melko yleisesti, kertoo Ylen meteorologi Toni Hellinen. Osassa Lappia on pilvipoutaa. Keskiviikoksi sadekuurot jo vähenevät. Tarkemmat säätiedot löytää osoitteesta yle.fi/saa.

Kuva: Yle