Helsingin pormestarit saivat poliittiset erityisavustajat – joukossa stand up -koomikkona tunnettu Lotta Backlund

Pormestari Jan Vapaavuori sai kaksi poliittista erityisavustajaa, apulaispormestarit kukin yhden.

Helsingin pormestari
Lotta Backlund.
Lotta Backlund on toinen pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustajista.Yle

Pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustajat ovat Laura Åvall ja Lotta Backlund.

Åvall on toiminut kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja valtiovarainministeri Petteri Orpon talouspoliittisena erityisavustajana. Aiemmin hän on ollut myös useiden ministerien avustaja. Åvall on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Lotta Backlund on tullut tunnetuksi stand up -koomikkona ja tv-toimittajana. Hän on opiskellut Hankenilla ja toiminut viime vuodet Warner Bros. televisiotuotantoyhtiön Suomen kehitysjohtajana.

Toinen Vapaavuoren avustajista saa lähes 6 400 euron kuukausipalkan ja toinen noin 5 400 euroa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) avustajista Åvall saa isomman palkan.

Apulaispormestareille kokeneita avustajia

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestaria Pia Pakarista avustaa Pirre Seppänen. Hän on ollut sisäministeri Paula Risikon erityisavustaja. Koulutukseltaan Seppänen on valtiotieteiden maisteri.

Kaupunkiympäristön apulaispormestarin Anni Sinnemäen eritysavustajana aloittaa yhteiskuntatieteiden ylioppilas Julianna Kentala, joka nyt on Helsingin vihreiden vt. toiminnanjohtaja. Hän on aiemmin avustanut Sinnemäkeä tämän toimiessa kansanedustajana.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestarin Nasima Razmyarin erityisavustaja on valtiotieteiden maisteri Hanna Isbom, joka työskentelee tällä hetkellä Sdp:n Helsingin piirin toiminnanjohtajana ja valtuustoryhmän sihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sosialidemokraattisten nuorten pääsihteerinä.

Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestarin Sanna Vesikansan erityisavustaja on tekniikan kandidaatti Heikki Sairanen. Hän siirtyy tehtävään eduskunnasta, missä hän on avustanut kansanedustaja Ozan Yanaria.

Kunkin apulaispormestarin poliittisen erityisavustajan kuukausipalkka on noin 5 400 euroa.

Määräaikainen työ

Erityisavustajien työsuhteet ovat määräaikaisia ja ne on sidottu pormestarin tai apulaispormestarin toimikauden kestoon. Työssään erityisavustajat aloittavat elokuun alussa, paitsi Pirre Seppänen, joka aloittaa vasta syyskuun alussa.