Kaarinan Valkeavuoren koulu saa väistötilat – "Olemme tosi kiitollisia, huojentuneita ja helpottuneita"

Vanhempien kampanjointi sai aikaan nopean päätöksen Kaarinassa.

sisäilmaongelmat
Nuorisoa istuu ulkona
Juha Korhonen / Yle

Valkeavuoren yläkoulu Kaarinassa sai maanantaina kaupunginvaltuuston päätöksen lisämäärärahoista koskien koululle suunniteltuja väistötiloja. Väistötilojen hintalappu on 840 000 euroa.

Koulun oppilaiden kerrotaan oirehtineen sisäilmaongelmista johtuen. Huolestuneet vanhemmat olivat yhteydessä moneen tahoon, että koulu saisi väistötilat.

Kesäniemen perhe aloitti oman taistelunsa jo viime vuoden joulukuussa, mutta iso pyörä lähti pyörimään, kun mukaan saatiin suurempi joukko vanhempia ja julkisuutta. Toukokuun puolessavälissä vanhempainillassa vielä väitettiin koulun olevan terve, mitä vanhemmat eivät enää nielleet.

– Siitä mistä lähdettiin niin paljon on tapahtunut, paljon on tehty, paljon kirjoiteltu lehtiin, tehty nettiadressi ja oltu yhteydessä eri ihmisiin, Sanna Kesäniemi luettelee laskien, että on ottanut yhteyttä ainakin neljääntoista eri tahoon.

Toukokuun puolestavälistä asti tehty työ kantoi hedelmää jo reilussa kuukaudessa.

Vielä yksi toive

Vanhemmat ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Sanna Kesäniemi kertoo olleensa seuraamassa valtuuston kokousta, jossa päätettiin määrärahoista.

– Olemme tosi kiitollisia, huojentuneita ja helpottuneita.

Vanhemmilla on kuitenkin vielä yksi toive. He haluaisivat nopeuttaa aikatauluja. Aikataulun kiristämistä koskeva kirjelmä on laitettu kaikille valtuutetuille.

– Se on ainoa huolemme. Oppilaat ja henkilökunta ovat jo altistuneet paljon, joten katsomme, että tiloihin palaaminen on vaarallista, Sanna Kesäniemi sanoo.

Kesäniemen oma tytär on oirehtinut koulussa paljon. Kesäloma on kuitenkin tehnyt tehtävänsä.

– Vointi on ollut todella paljon parempi. Oireita ei ole ollut kesällä. Nyt kun hän pääsi koulusta pois, oireita ei ole ollut ollenkaan koko kesänä.