Kemin vanhaan asemaravintolaan kahvila ja hostelli

Tornion asema Oy osti Senaatti-kiinteistöiltä Kemin rautatieaseman rakennuksia. Kauppaan kuuluu muun muassa vanha asemaravintola ja kerhotalo.

rakennukset
Markku Seppälä kerhorakennuksen portailla.
Markku Seppälä kerhorakennuksen portailla.Jari Peltoperä / Yle

Tornion asema Oy on ostanut Senaatti-kiinteistöiltä Kemin rautatieaseman 3 hehtaarin maa-alueen ja rakennuksia, lukuun ottamatta Kemin rautatieaseman päärakennusta.

Torniolainen Markku Seppälä kertoo, että ostettu maa-alue rakennuksineen alkaa heti pääasemarakennuksen jälkeen sijaitsevasta vanhasta ravintolarakennuksesta etelään.

Kauppaan kuuluu muun muassa vanha asemaravintola, kerhotalo, kaksi rivitaloa, kaksi omakotitaloa, erilaisia varastotiloja ja kellareita. Kaikkiaan 21 rakennusta.

– Vanha asemaravintola on tarkoitus saneerata kahvila- ja hostellikäyttöön. Alakertaan entiselle paikalle on tarkoitus avata kahvila ja talon yläkertaan vuokrattavia huoneita. Talon remontti on jo käynnistynyt, kertoo Seppälä.

Kemin ratapihan rakennuksia.
Kauppaan kuuluu muun muassa useita varastotiloja.Jari Peltoperä / Yle

Myös rivitalot, pari omakotitaloa ja varastotilat on tarkoitus remontoida vuokrakäyttöön.

Seppälä pitää alueen sijaintia kaupungin ydinkeskustassa erinomaisena. Myös alueen puistomaisuus ja kauneus viehätti kiinteistösijoittajan silmää.

Seppälän kiinteistöyhtiö remontoi parhaillaan myös omistamaansa Tornion vanhaa rautatieasemaa. Rakennuksen yläkertaan on valmistumassa viisi loft-tyyppistä asuntoa ja tarkoituksena on yläkerran valmistuttua rakentaa myös alakertaan asuntoja.