Kemin Kinopirtti lopettaa toimintansa – Tornioon rakennetaan neljäs elokuvasali

Kesäkuussa tauolle jäänyt Kemin elokuvateatteri ei avaa oviansa enää yleisölle. BioRex rakentaa neljännen elokuvasalin Tornioon.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
Kinopirtti.
Minna Aula / Yle

Kesäkuussa tauolle jäänyt Kemin Kinopirtti ei avaa oviansa enää yleisölle. Elokuvateatterin kävijämäärä on romahtanut viimeisen vuoden aikana.

BioRexin tiedotteen mukaan kesällä 2016 avattu elokuvateatteri BioRex Tornio on piristänyt yleisesti ottaen seutukunnan elokuvissa käyntiä ja käyntimäärät ovat tuplaantuneet uuden elokuvateatterin myötä. Kemissä kävijämäärät ovat toisaalta laskeneet yli 65 prosenttia.

– Kuluttajat Meri-Lapin alueella ovat valinneet BioRex Tornion omaksi elokuvateatterikseen, jonka vuoksi haluamme myös panostaa elokuvateatterin kehittämiseen laajentamalla salikapasiteettia kolmesta neljään. Tämä näkyy kuluttajalle muun muassa entistä mittavampana elokuvatarjontana, kertoo BioRex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkola.

Kinopirtin toiminnan lopettaminen varmistui Tornion laajentamispäätöksen myötä.

– Ymmärrämme, että Kinopirtin sulkeminen tarkoittaa pidempää siirtymää osalle asiakkaistamme, mutta keskittämällä toimintomme yhteen teatteriin voimme varmistaa asiakkaille parhaan mahdollisen laadun niin elokuvatekniikan, elokuvatarjonnan kuin asiakaspalvelunkin suhteen sekä varmistaa elokuvapalvelujen jatkuvuuden alueella, Jaakkola summaa.