1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulut

Hallinto-oikeus kumosi Oikaraisen koulun lakkautuspäätöksen

Oikeuden mukaan koululaisten vanhemmille ei järjestetty asianmukaista tiedotustilaisuutta eikä annettu tilaisuutta esittää mielipidettä.

koulut
Interaktiivinen oopperaesitys Oikaraisen koululla
Oopperaesitys Oikaraisen koululla vuonna 2009.YLE / Jyri Tynkkynen

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Rovaniemen kaupungin koulutuslautakunnan päätöksen Oikaraisen koulun lakkauttamisesta. Hallinto-oikeus katsoi, että Oikaraisen koulun oppilaiden vanhemmille ei ole järjestetty asianmukaista tiedotustilaisuutta tai varattu tilaisuutta esittää mielipidettä asiasta ennen koulutuslautakunnan päätöstä.

Koulutuslautakunta päätti tiistaina, että se tyytyy hallinto-oikeuden päätökseen. Lautakunta järjestää Oikaraisen koulun oppilaiden vanhemmille tiedotustilaisuuden ja mahdollisuuden esittää mielipiteensä koulun lakkautusesityksestä.

Tiedotus- ja kuulemistilaisuus järjestetään elokuun aikana. Vanhemmat saavat tiedon paikasta ja tarkemmasta ajankohdasta sähköpostitse. Lisäksi asiasta julkaistaan tieto paikallislehdessä sekä kaupungin verkkosivuilla.

Oikaraisen koulun oppilaat ovat käyneet Koskenkylän koulua syksystä 2016 lähtien. Kaupunki päätti lakkauttaa Oikaraisen koulun vuonna 2015.

Lue seuraavaksi