Naku-uinnin maailmanennätystä yritetään rikkoa Joensuussa – nyt Australian hallussa

Helsingissä on yritetty naku-uintiennätystä jo kahdesti tuloksetta. Nyt Ilosaarirockiin pyritään saamaan 1 000 uimaria.

Australiassa polskittiin ilman rihman kiertämää 21. kesäkuuta 2017. Kuva: Rob Blakers / EPA

Joensuussa yritetään rikkoa erikoista maailmanennätystä heinäkuussa. Ilosaarirock haastaa festarikävijät uimaan alasti yhtäaikaa.

Suomessa naku-uintiennätystä on yritetty rikkoa aikaisemmin jo kesällä 2015 ja 2016 Helsingissä, mutta siinä ei ole onnistuttu. Kummallakin kerralla alasti uimaan pulahti vain noin 300 suomalaista.

– Kun Helsingissä ei onnistuttu, meille iski uho. Hitto kyllä täällä Karjalassa nakuilu on sen verran hyvin voimissaan, että homma hoidetaan kotiin, Ilosaarirock-festivaalin vastaava tuottaja Petri Varis naurahtaa.

Joensuussa mukaan ennätystä rikkomaan toivotaan rokkiviikonlopun lauantaina 1 000 ihmistä.

Hitto kyllä Karjalassa nakuilu on sen verran hyvin voimissaan, että homma hoidetaan kotiin.

Petri Varis

Festarialueeseen kuuluvalla Linnunlahden uimarannalla on paikalla Guinness World Recordsin virallinen valvoja, joka hyväksyy ennätyksen rikotuksi mikäli nakuilijoita on tarpeeksi.

– Jos onnistutaan niin päästään kirjoihin ja kansiin. Jos hyvä haaste tulee, voin itsekin osallistua naku-uintiin, Varis paljastaa.

Tällä hetkellä naku-uimisen maailmanennätys on hallussa Australialla (siirryt toiseen palveluun), jossa vuonna 2015 alasti pulikoi yhtäaikaa 786 ihmistä.