1. yle.fi
  2. Uutiset

Porilaiskaksikko otettiin kiinni rikoksista – jatkoi rikossarjaa heti vapauduttuaan

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi porilaismiehet kevään ja alkukesän kestäneen rikossarjan katkaisemiseksi.

poliisitutkinta
Laki, lakikirjat, Suomen laki, rikokset, rikollisuus, oikeus, oikeudenkäynti
Antti Laakso / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut kaksi porilaista miestä epäiltyinä useista lyhyen ajan sisällä tehdyistä rikoksista. 20- ja 37-vuotiaat miehet ovat poliisin mukaan virkavallan vanhoja tuttuja.

Rikossarja alkoi huhtikuussa ja kesti juhannukseen saakka. Pääosa rikoksista tapahtui Porissa ja Kankaanpäässä kesäkuun puolivälin jälkeen.

Miesten epäillään muun muassa varastaneen viime keskiviikkona Porissa kaksi Satakunnan pelastusharjoitusalueen mönkijää ja peräkärryn. Miehet saatiin kiinni, kun nämä varastivat torstaina kaupasta ruokaa ja olutta.

Uusia tekoja

Kaksikko joutui kuulusteluun, mutta heitä ei heti vangittu. Siksipä he päättivät heti vapaaksi päästyään jatkaa rötöstelyä.

Juhannusaattona eli perjantaina miehet anastivat auton ja menivät varastamaan olutta porilaiselta huoltoasemalta. Samalla he pahoinpitelivät myyjän, joka oli yrittänyt estää rikosta.

Miehet pakenivat Kankaanpäähän, jossa he ajoivat moottoripyöräliikkeen ovesta sisään ja yrittivät varastaa moottoripyörän saamatta sitä kuitenkaan käyntiin. Tämän jälkeen miehet otettiin kiinni.

Pietniemen törkeä ryöstö

Käräjäoikeus vangitsi miehet näiden rikossarjan keskeyttämiseksi. Molempia miehiä epäillään aiemmin mainittujen rikosten lisäksi myös useista muista rikoksista.

Vanhemman miehen epäillään muun muassa syyllistyneen Porin Pietniemessä huhtikuun alussa tapahtuneeseen törkeään ryöstöön.

Lue seuraavaksi