Vaasan Laajametsän alue halutaan nopeasti rakennuskuntoon akkutehdasta varten

Alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulee nähtäville jo tämän viikon lopussa. Laajametsän alue on noussut muiden kaavoitushankkeiden edelle.

Elektroniikan ja sähkölaitteiden valmistus

Vaasassa laitetaan Laajametsän aluetta vauhdilla kuntoon mahdollista akkutehdasta varten. Kaupunginhallituksen suunnittelujaoston puheenjohtaja Marko Heinonen (kok.) kertoo, että alue on tällä hetkellä kärjessä kaavoitushankkeiden kohdalla. Jaosto käsitteli eilen Laajametsän osayleiskaavaa ja sen tarkistamista liittyen kemiallisen suurteollisuuden sijoittumismahdollisuuksiin alueelle.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulee nähtäville jo loppuviikosta ja suunnitelman arvellaan olevan valmiina ensi vuoden alussa. Suunnittelujaosto oli hankkeen kaavoituksen suhteen yksimielinen. Heinosen mukaan nyt halutaan näyttää, että tontti on nopeasti rakennuskelpoinen. Samaan liittyen on vastaava kaavahanke menossa myös Mustasaaressa ja siellä ollaan Heinosen mukaan pari viikkoa Vaasaa edellä.

Ruotsalainen Northvolt on ilmoittanut kertovansa mahdollisesti ensi viikolla akkutehdaskisassa kahden jatkoon pääsevän paikkakunnan nimet.