Eduskuntaan perustettiin naisten jalkapallojoukkue

Eduskunnan naisten jalkapallojoukkueeseen on jo ilmoittautunut toistakymmentä pelaajaa, joten ainakin avauskokoonpano saadaan kasaan.

politiikka
Mari-Leena Talvitie ja Silvia Modig.
Mari-Leena Talvitie ja Silvia Modig.Eduskunta

Eduskunnan jalkapallojoukkueessa on parin viime vuoden aikana nähty ainakin kaksi naista, kokoomuksen ja vasemmistoliiton kansanedustajat Mari-Leena Talvitie ja Silvia Modig.

Keskiviikkona kaksikko perusti eduskunnan naisille myös oman joukkueen. Ainakin avauskokoonpano saadaan näillä näkymin kasaan, sillä eduskunnan kuppilan perustavassa kokouksessa listalle kertyi toistakymmentä nimeä.

Parlamenttien välistä jalkapalloyhteistyötä ovat harjoittaneet varsinkin saksankieliset maat, joihin Suomikin on isomman viiteryhmän puutteessa nähnyt viisaaksi liittyä. Saksankielisten maiden turnauksissa naiskiintiöt on sovittu tapauskohtaisesti, mutta joskus Suomella on ollut kentällä naispelaajia, vaikka vastustajalla ei olisi ollutkaan.

Viron riigikogun kanssa on noudatettu yhden naispelaajan kiintiötä.

Harjoitukset käyntiin syyskuussa

Eduskunnan naisten jalkapallojoukkue ei kuitenkaan ihan heti tavoittele pääsyä Euroopan kentille. Harjoitukset on tarkoitus aloittaa syyskuussa, eduskunnan liikuntapäivänä. Kansainvälisten kontaktien vuoro tulee mahdollisesti ensi vuonna, kertoo yhdessä Modigin kanssa futisjoukkuetta käynnistelevä Talvitie.

Jalkapallosanailua myös salissa

Kuin sattumalta kokoomus ja vasemmistoliitto sanailivat jalkapallosta myös istuntosalin lisätalousarviokäsittelyssä. Moottoriurheilun ystävänä tunnettu kokoomuksen Timo Heinonen nimesi Kymi Ring -moottoriradan rahojen yhteydessä Kimi Räikkösen maailmalla tunnetuimmaksi suomalaiseksi. Heinosen mukaan rata pitääkin lausua Kimi Ring, ainakin kansainvälisissä yhteyksissä.

Tästä jalkapalloharrastajana tunnettu vasemmistoliiton entinen urheiluministeri Paavo Arhinmäki sai aiheen pyrkiä oikomaan Heinosen käsityksiä. Arhinmäen mukaan kansainvälisesti tunnetuin suomalaisurheilija on toki jalkapalloilija Jari Litmanen.