Hyppää sisältöön

Laivapuistossa riitti riemua – hyväntekeväisyystempaus sai tuhannet vaasalaiset liikkeelle

Lapsiperheille tarjottiin Vaasassa jälleen ilmaista hauskanpitoa. Tapahtuma järjestettiin lahjoitusten turvin ja satojen vapaaehtoisten avulla.

lomarieha laivapuistossa
Vaasan Laivapuistossa järjestettiin keskiviikkona 28.6. hyväntekeväisyystapahtuma lapsiperheille. Yle taltioi tunnelmia lomariehasta.

Laivapuiston lomarieha järjestettiin Vaasassa  nyt toista kertaa ja tapahtuma oli taas suuri menestys. Yksityisten ihmisten ideasta syntynyt tapahtuma on jo osoittanut tarpeellisuutensa.

Lomariehaa ideoitaessa on ajateltu erityisesti vähävaraisia perheitä. Siksi kaikki tarjoilusta lähtien on ilmaista.

– Kaikilla perheillä ei ole varaa lähteä huvipuistoon tai edes ostaa jäätelötötteröä torilta, muistuttaa Karin Äijö, tapahtuman puuhanainen. Hänen työparinaan on vastuuta lomariehan järjestämisestä kantanut Micael Westerholm.

Neljän tunnin tapahtuma keräsi Laivapuistoon tuhansia osallistujia. Tekemistä oli jokaisen makuun, kaiken ikäisille lapsille ja järjestelyissä oli mukana satoja vapaaehtoisia, yhdistyksiä, urheiluseuroja, seurakuntia.

– Voihan olla, että täältä joku löytää uuden harrastuksenkin, mutta tärkeintä on yhteisöllisyys. Kun katsoo tätä yhdessä koettua iloa ja energian määrää, niin en usko, että missään vuoristoradassa on samanlaista, totesi Äijö.

Tapahtuman järjestävät korostavat yhdessä kokemisen merkitystä. Jaettu ilo on moninkertainen ilo. Kuva: Anna Wikman / Yle
Löytyisikö tästä uusi harrastus? Laivapuistossa pääsi testaamaan monenlaisia harrasteita. Kuva: Anna Wikman / Yle
.
.