Trumpin kuva komeilee tekaistuissa Time-kansissa – lehti vaatii poistettavaksi golfklubien seiniltä

Maaliskuun alkuun 2009 päivätyissä kansissa esiintyy tuimailmeinen Donald Trump, vaikka todellisuudessa Time-lehden kannessa oli tuolloin Kate Winslet.

Donald Trump
Trump golfaa nummimaisemassa.
Presidentti Donald Trump omistaa useita golfkenttiä eri puolilla maailmaa. Kuva on Skotlannin Aberdeenshiresta.Danny Lawson / EPA

Time-aikakauslehti on pyytänyt Donald Trumpin golfklubeja poistamaan seiniltään lehden väärennetyt kannet, joissa komeilee Trumpin kuva. Asiasta kertoo sanomalehti Washington Post. (siirryt toiseen palveluun)

Väärennettyjä kansia on nähty ainakin viidellä Trumpin omistamalla golfklubilla. Tekaistuissa kansissa on kuva tuimailmeisestä Trumpista. Niiden kansitekstit kehuvat hänen isännöimäänsä Diili-ohjelmaa.

Kansi on päivätty maaliskuun ensimmäiselle päivälle vuonna 2009. Todellisuudessa tuon viikon Time-lehden kannessa oli näyttelijä Kate Winslet. Trumpia ei mainittu lehdessä lainkaan.

Washington Post ei sannut selville väärennettyjen kansien alkuperää. Kannen muut otsikkotekstit ovat samoja kuin aidossa maaliskuun Time-lehdessä.

Väärennöksiä aitojen kansien joukossa

Kehystetyt kansiväärennökset ovat olleet osa useiden Trumpin golfklubien sisustusta.

Esimerkiksi Floridan Doralissa kansi on roikkunut muiden Trumpin kuvilla varustettujen aitojen lehtien joukossa golfvälinekaupassa. Toinen väärennös on näkyvllä klubin baarissa.

Kansi on ollut esillä ainakin vuosi sitten myös Mar-a-Lagon golfklubilla Floridassa. Trumpilla on ollut tapana viettää viikonloppuja golfkentän yhteydessä sijaitsevassa kartanossaan ja kestitä siellä ulkomaisia valtionpäämiehiä.

Trumpilla on ollut tapana kehuskella esiintymisillään arvostetun Time-lehden kansissa.

Viime vuonna hän muisteli Washigton Postissa, että olisi ollut Timen kannessa kaksi kertaa ennen poliitikoksi ryhtymistään ja neljästi sen jälkeen.

Todellisuudessa hän oli ollut ennen poliitikon uraansa lehden kannessa vain kerran, vuonna 1989.