Berliiniläispoliisit joivat, tanssivat ja harrastivat seksiä – saivat häädön G20-huippukokouksesta

Yli 200 poliisia juhli majapaikassaan Hampurissa, jonne heidät oli komennettu huippukokouksen takia. Hampurin poliisille juhlinta oli liikaa.

Saksa
Poliisiautoja ja parakkeja
Poliisit juhlivat majapaikassaan lähellä Lettow-Vorbeckin kasarmia. Kuvassa olevat autot kuuluvat Nordrhein-Westfalenin poliisille, joka jakoi berliiniläisten kanssa majapaikan.Focke Strangmann / EPA

Yli 200 Hampurin G20-kokoukseen määrättyä berliiniläispoliisia on passitettu kotiin, koska he järjestivät rajut juhlat majoituspaikassaan.

Poliisien kerrotaan paitsi juoneen ja tanssineen myös harrastaneen seksiä julkisesti ja virtsanneen joukolla aitaa päin. Juhlien kerrotaan jatkuneen aamuun asti.

Juhlinta oli Hampurin poliisille liikaa, ja se passitti berliiniläisjoukon välittömästi kotiin.

Yleisradioyhtiö ARD:n haastattelema (siirryt toiseen palveluun) Berliinin poliisipäällikkö Klaus Kandt pahoittelee alaistensa käytöstä, mutta osoittaa näille myös jossain määrin ymmärrystä. Hän huomauttaa, etteivät poliisit juhlineet julkisella paikalla, mutta juhlat karkasivat käsistä.

Poliisit voivat hänen mukaansa odottaa kurinpitotoimia.

Noin 20 000 saksalaispoliisia on määrätty Hampuriin valvomaan G20-kokousta, joka pidetään 7.–8. heinäkuuta. Berliinistä paikalle oli lähetetty noin 500 poliisia.

"Univormun sisällä ihmisiä"

– Kyllä, me juhlimme, myöntää Berliinin poliisi Facebookissa (siirryt toiseen palveluun). Kirjoituksessa kerrotaan, että poliisit alkoivat juhlia spontaanisti muun muassa, koska kahdella heistä oli syntymäpäivä.

Siellä juotiin, tanssittiin, virtsattiin ja ilmeisesti myös oltiin sukupuoliyhteydessä, poliisi sanoo.

Poliisi kuitenkin huomauttaa, että virkapuvun sisällä on ihmisiä. Poliisitkin ovat nuoria miehiä ja naisia, joilla on töissä raskas vastuu ja jotka yleensä käyttäytyvät hyvin ammattimaisesti.

Menschlich, inhimillistä, Berliinin poliisi otsikoi Twitterissä.

Berliinin poliisi pyytää anteeksi nordrheinwestfalenilaisilta poliiseilta, jotka jakoivat berliiniläisten kanssa majapaikan, mutta eivät osallistuneet juhliin.

Lähteet: Yle Uutiset, AFP