1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tahkovuori

Tahkon portaiden rakennustyö alkaa – alamäkipyöräilyreitin ensimmäinen osa loppusuoralla

Rakennustyöt ovat viivästyneet kylmän kevään vuoksi.

Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Tahkon rinteeseen suunniteltujen portaiden rakentaminen alkaa heinäkuun alussa. 800-metristen portaiden rakennustöiden aloittamista on viivästyttänyt kylmä kevät ja rinteissä pitkään viihtynyt lumi. Tarkkaa askelmien lukumäärää ei vielä tiedetä, mutta niiden osuus portaista on noin 500–600 metriä, koska matkalla ylös on myös tasaisia osuuksia.

Tahkonrinteiden liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen arvioi, että kuntoilijalla valmiiden portaiden nousu kestänee puolesta tunnista tuntiin. Portaiden tulisi valmistua syyslomakaudeksi.

Lisäyksiä alamäkipyöräilyreitteihin

Uuden alamäkipyöräilyreitin rakentaminen on jo saatu aloitettua ja ensimmäisen 400 metrin osan odotetaan valmistuvan ensi viikolla. Loppuosa rakennetaan yläosan valmistuttua.

Reitin alkuosan valmistuttua sitä voi jo käyttää, vaikka loppuosan rakentaminen olisi kesken. Vanhoja alamäkipyöräilyreittejä on ennestään jo noin 20 kilometrin verran.

Sekä portaat että alamäkipyöräilyreitit ovat avoimet kaikille. Uusien kohteiden tavoitteena on saada lisää kävijöitä lumettomalle ajalle.

– Talviaikaan nämä portaat ja pyöräreitit eivät ole käytössä. Ympärivuotista käyttöä halutaan lisätä ja tarjota kuntoilumahdollisuuksia paikallisille, Martikainen sanoo.