Jasmin Ryynänen ehti riemastua opiskelupaikasta Joensuussa – 71 hakijaa sai väärän tiedon yliopistolta

Itä-Suomen yliopisto hyväksyi vahingossa luokanopettajaopiskelijoiksi kymmeniä ylimääräisiä ihmisiä. Yksi riemastuneista mutta nopeasti pettyneistä on Jasmin Ryynänen.

opiskelupaikka
Jasmin Ryynänen.
Jasmin Ryynäsen FB-profiili

Joensuulainen Jasmin Ryynänen, 20, oli kolmannella varasijalla opettajaopintoihin kotikaupunkinsa yliopistokampukselle. Kun hän aamulla meni katsomaan opintopolku.fi-verkkosivua, oli edessä suuri ilahtuminen.

– Siellä luki, että minut on hyväksytty ja voin ottaa opiskelupaikan vastaan. Soitin heti miehelleni ja kavereilleni. Lähetin äidille tekstiviestin. Hymy oli korvissa ja tuulettelin, kertaa Ryynänen tuntojaan.

Tyytyväinen Jasmin Ryynänen meni töihin ja huomasi kesken päivän kuohuntaa sosiaalisessa mediassa. Yliopistolla olikin tapahtunut virhe. Joensuuhun oli vahingossa hyväksytty luokanopettajaopiskelijoiksi 71 ylimääräistä ihmistä.

Nyt on ollut aika tyhjä fiilis.

Jasmin Ryynänen

Kun Ryynänen avasi sähköpostinsa, siellä oli karu viesti.

– Sähköpostissa kerrottiin, että opiskelupaikka on peruutettu. Nyt on ollut aika tyhjä fiilis.

Jasmin Ryynänen ei kuitenkaan koe olevansa täysin tyhjän päällä, koska hänellä on Joensuussa vakituinen työpaikka myyjänä.

– Onneksi en ehtinyt maksaa verkkopalvelussa ylioppilaskunnan maksua. Sitä olisi sitten pitänyt jälkikäteen anoa takaisin. Toivon toki vieläkin, että pääsisin varasijalta opiskelijaksi.