1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekonurmi

Liikuntakeskuksen kenttä saa keinonurmen Tammelassa

Ulkoliikuntamahdollisuudet monipuolistuvat eikä jalkapalloseuran tarvitse lähteä enää Forssaan harjoituksiin. Nurmiremontti valmistunee heinäkuun lopulla.

tekonurmi
keinonurmi
Tammelassa laitetaan tekonurmelle koko Liikuntakeskuksen sisäkenttä. Sinne tulee täysimittainen jalkapallokenttä, jonka pintaan laitetaan kiinteät pesäpalloviivat.Timo Nykyri / Yle

Liikuntakeskus saa kulutusta kestävän keinonurmikentän Tammelassa. Kentän rakentaminen alkaa maanantaina 3. heinäkuuta.

– Keinonurmikentän rakentaminen kestää kolmisen viikkoa, jos kaikki menee suunnitelman mukaan, kertoo Tammelan liikuntakoordinaattori Petri Takala. Kenttä ja juoksuradat ovat pois käytöstä rakennustöiden ajan.

Takala arvioi, että keinonurmea tulee noin 8 500 neliön alalle. Kentälle tulee muun muassa kiinteät pesäpalloviivat naisten rajoilla.

– Kumirouheinen keinonurmi lisää kentän käyttömahdollisuuksia. Esimerkiksi koululaiset ja päiväkotilapset voivat kentällä potkia palloa, mutta myös leikkiä.

Tammelan Ryske kotikenttäharjoituksissa

Keinonurmella on myös iso merkitys paikalliselle jalkapalloseuralle.

– Tammelan Ryskeen pelaajat voivat jatkossa harjoitella ja pelata omalla kentällä, kun he tähän saakka ovat lähteneet Forssaan Kuhalan tekonurmikentälle potkimaan palloa.

Tammelan kunta on budjetissa varannut kentän kunnostukseen 300 000 euroa. Lisäksi kunta on saanut valtiolta liikuntapaikka-avustusta 75 000 euroa.

Liikuntakoordinaattori Petri Takala kertoo, että ensi vuonna on tarkoituksena pinnoittaa juoksuradatkin kuntoon.

Lue seuraavaksi