Hurja tuuli uhkaa festariviikonloppua – Provinssissa paistaa aurinko

Perjantaina puuskainen tuuli riepottelee maan etelä- ja keskiosaa. Festareilla kannattaa kiinnittää teltat kunnolla, sanoo Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi.

sää
Toisessa kuvassa teltat lähtevät lentoon leirintäalueella ja toisessa nuoret miehet nauttivat kauniista säästä telttojen edessä.
Regina Kuehne / Mathias Loevgreen Bojesen / EPA

Viikonlopuksi etelärannikon tuntumaan on tulossa sadealue, johon liittyy voimakkaita tuulia. Perjantaina tuulet voivat yltyä eteläisillä merialueilla myrskyksi asti. Maa-alueilla tuulet tuntuvat voimakkaina puuskina.

sääkartta

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on kesän vilkkain festivaaliviikonloppu. Kymmeniätuhansia ihmisiä kokoontuu kesätapahtumiin esimerkiksi Seinäjoella, Porissa ja Helsingissä.

Grafiikka
Yle Sää

Helsingissä järjestetään viikonloppuna muun muassa Tuska-festivaali ja Pride-kulkue. Perjantaina alkavassa Tuskassa hevareiden tukat voivat heilua voimakkaassa tuulessa ilman moshaamista. Päivä on myös sateinen.

Vaikka tuulet hieman heikentyvät yön aikana, myös lauantai on tuulinen. Etelärannikolla voi tulla hajanaisia sateita. Kuurosateita on luvassa myös sunnuntaille.

– Koko päivää kestäviä sateita ei ole tiedossa, mutta pilvistä ja sateista on tiedossa, kertoo meteorologi Kerttu Kotakorpi.

Grafiikka
Yle Sää

Porissa järjestetään viikonloppuna yksi kesän suurimmista tapahtumista, vanhoillislestadiolaisten Suviseurat, johon osallistuu yli 80 000 ihmistä. Voimakkaat tuulet yltävät perjantaina myös Poriin. Maa-alueilla etelässä ja lounaassa tuuli voi olla puuskissa 20 m/s.

– Noin voimakas tuuli irrottaa oksia ja katoksia. Ihmisille tuulesta ei välitöntä vaaraa ole, mutta toivottavasti järjestäjät ovat tästä tietoisia ja kiinnittävät huolella teltat paikoilleen, Kotakorpi sanoo.

Lauantaina ja sunnuntaina Porissa tuulet heikentyvät, mutta kuurosateita voi tulla.

Grafiikka
Yle Sää

Parhaasta festarisäästä saa nauttia torstaina alkava Seinäjoen Provinssi. Kolmeksi päiväksi on luvassa poutaista ja kesäisen lämmintä. Asteita on luvassa parisenkymmentä, auringossa jopa sen päälle.

Suomen kesäsäähän kannattaa varustautua kuitenkin monipuolisesti.

– Öisin on 10–15 astetta, joten kyllä kaikilla kannattaa jotain lämmintä olla päällä, Kerttu Kotakorpi muistuttaa.