Kemiin ei tule kansanäänestystä pakolaisten vastaanotosta

Kemin kaupunginvaltuusto on hylännyt perussuomalaisten aloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi kiintiöpakolaisten vastaanotosta.

pakolaiset
Kemin kaupungintalo.
Risto Koskinen / Yle

Kemiin ei tule kansanäänestystä kiintiöpakolaisten vastaanotosta. Kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkona äänestyksen jälkeen, että perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteen mukaista äänestystä ei järjestetä.

Perussuomalaisten aloite (siirryt toiseen palveluun) kaatui äänin 41 - 2. Perusuomalaisten molemmat valtuutetut Harri Tauriainen ja Heidi Kärki jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Aloitetta perusteltiin Simon tilanteella

Aloitteen esittänyt Tauriainen perusteli ehdotustaan sillä, että Simon kunta ei ota vastaan kiintiöpakolaisia vedoten omaan taloudelliseen tilanteeseensa.

Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila sanoo, että vaikka Simon päätös tehtiin alijäämien kanssa painittaessa, ei varsinainen syy ollut kuitenkaan raha.

– Simolla ei ole pakolaisten vastaanottoon tarvittavaa koneistoa eikä tiloja. Käytännössä kaikki pakolaiset joutuisivat kulkemaan päivittäin Kemissä. Kun turvapaikanhakijoita tuli paljon, tarjosimme kunnan tiloja hätämajoitustiloiksi useamman kerran, mutta ne eivät kelvanneet SPR:lle, Marttila kertoo.