Cannonball MC:n jäseniä tuomittiin vankeusrangaistuksiin entisen kerholaisen pahoinpitelystä

Kerhoon kuuluvia tuomittiin käräjäoikeudessa useista rikoksista, kuten törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja kiristyksen yrityksestä.

Cannonball MC
cannonball, moottoripyöräjengi, jengi
Cannonball MC:n kerhotila HelsingissäItä-Uudenmaan poliisi

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa jutussa, jossa Cannonball MC -moottoripyöräkerhon jäseniä syytettiin muun muassa yhden erotetun jäsenen törkeästä pahoinpitelystä. Syytettyinä oli eri rikoksista yhteensä yhdeksän Cannonballin jäsentä.

Moottoripyöräkerhon entinen jäsen pahoinpideltiin Siuntiossa hiekkakuopalla tammikuussa. Pahoinpidelty oli erotettu kerhon Lohjan osastosta. Erottamisen jälkeen kerhon korkea-arvoiset jäsenet yrittivät syyttäjän mukaan periä erotetulta rahaa ja määräsivät tämän pahoinpideltäväksi kerhon muiden jäsenten toimesta. Uhri kuljetettiin järjestön kokoontumistilasta Lohjalta Siuntioon ja pahoinpitelyn jälkeen hylättiin sinne.

Neljä Cannonballin jäsentä tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä pahoinpitelystä ja kolme heistä myös törkeästä vapaudenriistosta ja heitteillepanosta. Yhteensä viisi jäsentä tuomittiin törkeän kiristyksen yrityksestä. Lisäksi käräjäoikeus jakoi pienempiä tuomioita muun muassa huumausaine- ja ampuma-aserikoksista.

Yksi syytetyistä tuomittiin viiden vuoden, kaksi neljän ja puolen vuoden ja yksi neljän vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Kolme syytettyä sai noin vuoden mittaiset vankeusrangaistukset. Lisäksi syytettyjä tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia. Yksi syytetty vapautettiin syytteistä ja toinen tuomittiin vain ampuma-aserikoksesta sakkoihin.

Tuomioista voi valittaa.