Poliisi on pidättänyt Ranskassa miehen, joka yritti ajaa väkijoukkoon moskeijan edustalla

Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa, joka tapahtui Pariisin esikaupungissa.

Ranska
Aseistettu ja kypäräpäinen poliisi katsoo kameraan.
Ranskan poliisi on kiristänyt turvatoimia julkisilla paikoilla lukuisten terrori-iskujen ja iskuyritysten jälkeen. Kuva ei liity välikohtaukseen Créteilin esikaupungissa. Yoan Valat / EPA

Poliisi on pidättänyt miehen, joka yritti ajaa väkijoukkoon moskeijan edustalla Créteilin esikaupungissa lähellä Pariisia. Kukaan ei loukkaantunut torstai-iltana tapahtuneessa välikohtauksessa.

Poliisin mukaan mies ei onnistunut teossa, koska moskeijan edessä oli ajoesteitä. Poliisi ei kerro toistaiseksi teon mahdollisista motiiveista. Tapausta tutkii paikallinen poliisi, ei terrorisminvastainen yksikkö.

Le Parisien -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) mies olisi sanonut halunneensa kostaa Pariisissa tehtyjä terrori-iskuja. RTL-kanavan (siirryt toiseen palveluun) mukaan mies saatiin kiinni kotoaan eikä hän ei ollut päihteiden vaikutuksen alaisena.

Viime viikolla Lontoossa mies ajoi moskeijasta palaavien rukoilijoiden yli pakettiautolla. Hän on saanut syytteen terrorismiin liittyvästä murhasta ja murhayrityksestä.

Lähteet: Reuters, AP