Hyppää sisältöön

Veera Ruoho vaihtaa kokoomukseen – "Päätös oli raskas, kokoomus uskottava puolue"

Kokoomus on uskottava ja vaikuttava puolue, Veera Ruoho perusteli loikkaansa eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa. Hallitusryhmiin kuuluu nyt 106 kansanedustajaa.

Veera Ruoho. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kesäkuussa perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaana ollut kansanedustaja Veera Ruoho on eronnut perussuomalaisista, ja siirtyy kokoomukseen.

– Päätös oli raskas. Pitkään loikkaan vaadittiin voimaa. En ole muuttunut, tavoitteet ovat samat, keinot erit, Veera Ruoho sanoi.

Ruoho on siviiliammatiltaan poliisi, mihin kokoomus hänen mukaansa luontevasti sopii.

– Kokoomus on puolueena uskottava, ja vaikuttava toimija, jolla on laaja ymmärrys kansalliseen turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä, Ruoho perusteli.

Hänen mukaansa kova keskustelu ja negatiivinen palaute joka seurasi perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista vaikutti osittain puolueen valintaan.

– Sanotaan näin, että se oli valaisevaa.

Ruoho kertoi puolueen vaihdoksesta kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mukaan keskusteluja Veera Ruohon kanssa on käyty viime viikot.

– Viime viikon olen käynyt keskusteluja hänen kanssaan. Olen iloinen ja toivotan Veera Ruohon tervetulleeksi, Jokinen sanoi.

Ruoho kertoo käyneensä keskusteluja myös Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa, mutta päätyi harkinnan jälkeen kokoomukseen.

Ruoho on harkinnut omaa poliittista kotiaan siitä asti, kun Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi 10. kesäkuuta, ja 22 puolueen kansanedustajaa irtautui perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Heistä 20 muodostivat oman Uusi vaihtoehto eduskuntaryhmän. Jälkeen päin irtautuneista perussuomalaisiin palasivat Ritva Elomaa ja Arja Juvonen.

Ruoho on Ylen haastattelussa arvostellut Jussi Halla-ahoa ratkaisevista virheistä. Hän on sanonut, ja sitoutuvansa pääpiirteittäin hallitusohjelmaan, eilen demokraatti-lehdelle siirtyvänsä hallituspuolueen riveihin.

.
.