Naisen bunkkeriin teljenneelle miehelle 5,5 vuotta vankeutta Jyväskylässä

Mies tuomittiin muun muassa Jyväskylän Vaajakoskella tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

rikokset
Käräjäoikeuden kanslian kyltti
Marika Matalamäki / Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 28-vuotiaan miehen useista törkeistä rikoksista viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin muun muassa Jyväskylän Vaajakoskella tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Tekoihin johtanut tapahtumaketju sai alkunsa yksityisasunnossa. Oikeuden mukaan mies oli kuluvan vuoden helmikuussa kiihtyneessä mielentilassa vaatinut kahdelta naiselta pöydältä kadonneita rahoja ja pakottanut heidät aseella uhaten riisuutumaan asunnossa. Ennen tekoa uhriksi joutunut nainen oli ottanut pöydältä 120 euroa rahaa ja kätkenyt ne vaatetukseensa.

Tuomitun mukaan kyse oli hänen pöydälle jättämistään rahoista, jotka eivät kuuluneet uhrille.

Korvaussumma 16 000 euroa

Oikeus katsoi näytetyksi, että mies vaati rahat ottaneen naisen mukaansa ja vei tämän Vaajakoskella sijaitsevalle Kanavuorelle. Siellä mies muun muassa pahoinpiteli ja uhkaili uhria. Oikeuden mukaan mies myös raiskasi uhrin, sitoi tämän bunkkeriin ja jätti virumaan talvipakkaseen.

Nainen on kertonut, että uskalsi irrottaa itsensä vasta noin puolen tunnin kuluttua, jonka jälkeen hänen onnistui paeta paikalta metsään.

Vankeustuomion lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrilleen korvauksia 16 000 euroa.

Samassa jutussa mies tuomittiin myös useista muista rikoksista.