1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Guns N’ Roses

Nuoren kitaristin suuri unelma: "Pääsisin Slashin kanssa soittamaan"

Guns N' Roses soittaa lauantaina Hämeenlinnassa 55 000 ihmiselle, myös Vesaharjun perheelle.

Guns N’ Roses
Isä ja poika Guns N' Rosesin keikkapaikan pääportin edessä
Axel ja Tomi Vesaharju ovat Gunnarit-faneja.Tiina Kokko / Yle

Yhdeksänvuotias Axel Vesaharju katsoo kohti rakenteilla olevaa keikkalavaa Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa. Rakenteet ovat jo paikallaan, mutta kaikki lavan herkut puuttuvat vielä.

Axelilla on suuri unelma.

– Että mä pääsisin Slashin kanssa soittamaan yhdessä.

Axelin toiveeseen ei voi muuta kuin yhtyä. Ja jos se ei toteutuisikaan, voi Axel Vesaharjusta tulla kitaristi, joka nousee joskus oman bändin kanssa Kantolan lavalle. Bändissä Axel jo soittaakin.

Bändisoittoa ohjaavalle opettajalle Axel oli kerran heittänyt, josko bändi voisi soittaa jotain Guns N' Rosesin kappaletta, vaikka Knocking On Heaven's Dooria.

– Se kävi, ja me soitettiin se keikalla.

Axel tunnustautuu Gunnarit-faniksi, joskin kaikki on oikeastaan isän, Tomi Vesaharjun "syytä". Isä kun on itse armoton fani, ja nimennyt poikansakin Axl Rosen mukaan.

"Jotain älyttömän siistiä"

Se, että Tomi Vesaharju hurahti Gunnareihin, johtui puolestaan veljestä ja bändin ensimmäisestä levystä, Appetite for Destructionista.

– Olisinko ollut kahdeksan tai yhdeksän vanha. Isoveli oli koulupäivän aikana tuonut ensimmäisen levyn kotiin, sillä alkuperäisellä kielletyllä kannella. Mä katoin sitä kantta ja mietin, että tän on pakko olla jotain älyttömän siistiä ja makeeta; tämmönen kansi ja kaikkea. Pistettiin levy soimaan, ja sillä tiellä ollaan.

Isä ja poika Guns N' Rosesin keikkapaikan pääportin edessä
Tiina Kokko / Yle

Vesaharju on käynyt katsomassa kaikki Guns N' Rosesin Suomen-keikat, ja lauantaina sellainen on luvassa kotikaupungissa Hämeenlinnassa. Bändin Not in This Lifetime -kiertueen Euroopan keikkoja Vesaharju on seurannut tiiviisti.

– Näkee, että bändi on kovassa iskussa, Axlilla on ääni hyvässä iskussa. Tietää, että timanttinen veto on luvassa. Toivotaan, että säät vielä suosivat, niin paketti on valmis.

Koko Vesaharjun nelihenkinen perhe suunnistaa lauantaina Kantolan Tapahtumapuistoon (siirryt toiseen palveluun). Ensimmäiseksi Isä-Vesaharju suunnistaa paitakaupoille. Muita kuin keikoilta ostettuja t-paitoja mies ei suostu edes käyttämään.

Ensimmäisen oman keikalta ostetun paidan saa lauantaina myös Axel. Hänellä on kyllä jo yksi Gunnarit-paita. Se on isän vanhasta paidasta yhdessä äidin kanssa tuunattu. Mutta sellaista paitaa ei olekaan kenelläkään muulla.

Lue seuraavaksi