Venäjä jatkaa ruoan maahantuontia rajoittavia vastapakotteita vuoteen 2018

Venäjä on myös ilmoittanut keskeyttävänsä maksut Euroopan neuvostolle.

Venäjä
Putinille esitellään lastenleirin kantiinia, jossa on tarjolla appelsiineja ja omenoita.
Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Krimillä lasten kesäleirillä kesäkuussa.Alexei Druvhinin / Sputnik / Kremlin / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut asetuksen, joka jatkaa länsimaisen ruoan tuontia rajoittavia vastapakotteita. Pakotteet ovat voimassa vuoden 2018 loppuun.

Venäjän vastapakotteet kieltävät lihan, kalan, vihannesten, hedelmien ja maitotuotteiden maahantuonnin Euroopan unionista, Yhdysvalloista ja monista muista länsimaista.

Venäjä asetti maahantuontikiellot elokuussa 2014, kun länsi oli asettanut sille pakotteita Krimin niemimaan valtauksen ja Ukrainan sotaan sekaantumisen takia. Molemmat osapuolet ovat jatkaneet pakotteita useaan otteeseen.

Keskeyttää myös maksut Euroopan neuvostolle

Venäjä on myös keskeyttänyt maksunsa Euroopan neuvostolle. Päätös on vastalause sille, ettei neuvosto ole hyväksynyt kokouksiinsa Krimin niemimaalta valittuja edustajia. Muiden neuvoston jäsenten mielestä Krim on osa Ukrainaa ja se on liitetty Venäjään kansainvälisen lain vastaisesti.

Vuonna 1947 perustettu Euroopan neuvosto on ihmisoikeuksiin keskittyvä kansainvälinen järjestö, johon kuuluvat käytännössä kaikki Euroopan valtiot Valko-Venäjää lukuun ottamatta.

Lähde: AFP