1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Oppipojan kiinteistöön tulee hotelli

Ostajalla Hansamanilla on suuret suunnitelmat tulevista hankkeista.

Rovaniemi
Oppipoika Rovaniemen hotelli- ja ravintolaoppilaitos
Oppipoika sijaitsee aivan Rovaniemen keskustassa.Tapio Räihä / Yle

Rovaniemen hotelli- ja ravintolaoppilaitos, Oppipoika, saneerataan hotellikäyttöön. Tiloista luopuva koulutuskuntayhtymä myy kiinteistön Hansaman Oy:lle, joka aikoo muuttaa ja laajentaa kiinteistön hotelliksi.

Koulutuskuntayhtymä kertoi perjantain kaupoista. Sen mukaan Rovaniemen hotellihanke on Hansamanin ensimmäinen kohde, jonka jälkeen yhtiö on rakentamassa muita hotelleja ja iglukyliä. Lisäksi suunnitelmissa on rakentaa asuntoja ja senioritaloja.

Mukana hotellihankkeessa on Primehotels-yhtiö, jonka hotelleihin kuuluu muun muassa Katajanokan vankilaan rakennettu Hotel Katajanokka. Hansaman etsii Rovaniemellä yhteistyökumppaneikseen muita matkailupalveluiden tuottajia.

Rakennusoikeutta jäljellä

Oppipojan tontilla on jo tehty kaavanmuutos. Uuden kaavan mukaan tontilla on rakennusoikeutta 12 000 kerrosneliötä, josta on käytetty vajaat 10 000 kerrosneliötä.

Koulutuskuntayhtymä on sopinut uuden hotelliyrittäjän kanssa myös siitä, että alan rovaniemeläiset opiskelijat saavat työharjoittelupaikkoja yrityksestä.

Oppipojassa toimi vuosikymmeniä sitten opetushotelli. Sittemmin hotellihuoneet saneerattiin koulutuksen ja hallinnon käyttöön.

Lue seuraavaksi