Päivi Räsänen: Viranomaisten ja julkisten laitosten ei pidä osallistua Pride-kulkueeseen

Kansanedustaja pitää ongelmallisena, jos julkinen viranomainen tekee kollektiivisen päätöksen osallistua syvästi mielipiteitä jakavaan tapahtumaan.

Pride-paraatit
Päivi Räsänen.
Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.).Yle

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä on kutsunut julkisia organisaatioita ja viranomaisia osallistumaan 1.7. Helsingissä järjestettävään Pride-kulkueeseen.

Kansanedustaja (kd.) Päivi Räsänen kertoo blogissaan (siirryt toiseen palveluun) pitävänsä tätä "huonosti harkittuna".

– Huomisen Pride-mielenilmauksen järjestää Helsingin Seta ja julkisten tietojen mukaan Poliisihallitus, Kela ja eräät ministeriöt ovat jo ilmoittautuneet mukaan. Vetoan kansanedustajana puolestani, että nämä tahot jäävät kulkueesta pois.

Räsäsen mukaan on ongelmallista, jos julkinen viranomainen tekee kollektiivisen päätöksen osallistua mielenilmaukseen, joka jakaa syvästi mielipiteitä.

– Yksilönä kuka tahansa voi toki osallistua vapaasti mihin tahansa mielenilmaukseen. Setan ajamat tavoitteet ovat ristiriidassa monen suomalaisen henkilökohtaisen vakaumuksen ja näkemyksen kanssa, Räsänen kirjoittaa.

Helsinki Pride (siirryt toiseen palveluun) on Helsingissä järjestettävä seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuman tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta ja sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta.