1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pride-kulkueet

Pride-kulkue sujui rauhallisesti Helsingissä

Viikko päättyi puistojuhlaan, joka pidettiin Kaivopuistossa.

pride-kulkueet
Helsinki Pride -kulkue Helsingissä 1. heinäkuuta 2017.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Helsinki Pride -viikko huipentui värikkääseen Pride-kulkueeseen lauantaina.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava Pride-tapahtuma huipentui tänään kulkueeseen Helsingissä. Kulkueen kokoontuminen alkoi Kansalaistorilla, josta se lähti liikkeelle klo 12. Juhlakansa kulki keskustan katuja pitkin kohti Kaivopuistoa.

Kaivopuistossa pidettiin puistojuhla, joka päättyi klo 18.

Viime vuonna Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan osallistui 35 000 ihmistä. Poliisin arvion mukaan osallistujia oli tänä vuonna saman verran.

Poliisin mukaan Pride sujui hyvin ja hyvässä hengessä. Vastamielenosoittajia oli poliisin mukaan 20, kertoo STT. Poliisi kertoo poistaneensa yhden vastamielenosoituksen, ja ottaneensa kiinni yhden henkilön, jolla oli mukanaan muovipussissa ulostetta. Päivän aikana poliisi otti kiinni vielä kaksi ihmistä, jotka häiriköivät kulkuetta. Heidät vapautettiin myöhemmin.

Priden tämän vuoden teema on vapaus ja vastuu. Ylen haastattelemat juhlijat pitivät teemoja erittäin tärkeinä.

– Vaikka Pride on juhla, niin se on myös mielenosoitus kaikkea sitä kohtaan, mitä ei ole vielä saavutettu. Translain kokonaisuudistus pitäisi laittaa kokonaan uusiksi. Tässäkin päivässä on tullut paljon kritiikkiä ja että koko Pridea ei saisi järjestää. Olisi tärkeää saada kaikki tämän asian puolelle, sanoo kulkueeseen useana vuonna aiemminkin osallistunut Maija.

Monet juhlijat pitivät kulkuetta tärkeänä, koska sen avulla pystytään näyttämään, että asioille pitäisi tehdä jotain.

– Tällä saadaan ihmisille enemmän tasa-arvoa. Vaikka ei ole hetero, niin silti pitäisi olla oikeus avioliittoon ja rakastamiseen, kulkueeseen osallistunut Romppu sanoo.

Päivitetty klo 13.20 poliisin kommenteilla

Päivitetty klo 14.04 juhlijoiden kommenteilla

Päivitetty klo 15.17 poliisin arvio kulkueen osallistujamäärästä

Lue seuraavaksi