1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eukonkanto

Eukonkannon valtikka palasi lajin superparille – Taisto Miettiselle ja Kristiina Haapaselle jo kuudes MM-kulta

Taisto Miettinen on ensimmäinen mies, joka juhlii eukonkannon MM-kultaa yli 50-vuotiaana.

Eukonkannon MM-kultamitalistit vuosimallia 2017 Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen vesiesteellä.
Eukonkannon MM-kisat käytiin Sonkajärvellä

Eukonkannon 22. MM-kisat Sonkajärvellä Ylä-Savossa päättyivät lauantaina suomalaisjuhliin. Lajin pitkäaikaiset hallitsijat Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen voittivat kultaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Kyseessä oli parin kuudes MM-kulta.

Voittoaika oli 1.08,65. Hopealle ylsivät pari sekuntia hitaampina yhdysvaltalaiset Mischa Freystaetter ja Rie Takano ajalla 1.10,94. Pronssia sai suomalaispari Ilpo Haalisto ja Jenni Piippo ajalla  1.12,22. Viime vuoden mestaripari, Venäjän Dmitri Sagal ja Anastasia Loginova eivät osallistuneet tänä vuonna.

– Mielettömän upeeta. Tavoite oli, että saavutan vielä yli 50-vuotiaana maailmanmestaruuden ja tänään 52-vuotiaana se onnistui, Miettinen riemuitsi.

– Tosissaan hyvältä tuntuu. Treenit ovat sujuneet ja kaikki on menny niin kuin pitää, Haapanen jatkoi.

Menestys ei todennäköisesti jää parin kohdalla tähän, sillä he lupasivat olla mukana jälleen ensi vuonna.

Hassuttelu kuului jälleen kisan luonteeseen

Kisan kovimmat tyylipisteet kuuluisalla vesiesteellä nappasi saksalaispari Axel Schumacher ja Ina Müller. Parivaljakon akrobatiaharrastuksesta oli hyötyä, kun Müller ylitti esteen kastumatta seisoen Schumacherin olkapäillä.

Tunnelma ja tyyli oli tälle parivaljakolle nopeutta tärkeämpää. Suorituksella heltisi kuitenkin MM-kisojen 41. sija. Maaliin tulleista taakse jäi neljä paria.

Axel Schumacherin ja Ina Müllerin vesiestesuorituksessa oli tyyliä. Kuva: Markku Malinen / Yle

– Mutta näimme täällä todella nopeita ihmisiä, Schumacher nauroi kisan jälkeen.

Mukana kisassa oli jälleen runsaasti ulkomaisia osanottajia. Kaikkiaan lauantain MM-kisaan ja perjantain sprinttin osallistui pareja 15 maasta. Kaukaisimmat vieraat olivat Australiasta, Kanadasta, Singaporesta ja Yhdysvalloista.