Guns N' Roses moninkertaisti pikkukaupungin yrittäjien myynnin: "Odotetaan ensi kesää"

Ravintoloitsijat hyrisivät tyytyväisinä lauantai-iltana Hämeenlinnassa. Konserttivieraat ja paikalliset täyttivät kaikki paikat ääriään myöten.

yrittäjät
Kuva Hämeenlinnan kävelykadulta
Guns N' Roses täytti terassit viimeistä paikkaa myöten lauantaina Hämeenlinnassa.Antti Ruonaniemi / Yle

Guns N' Rosesin loppuunmyyty konsertti toi kymmeniä tuhansia vieraita Hämeenlinnaan. Lippuja myytiin 55 000, joista valtaosa kaupungin ulkopuolelle. Hämeenlinnan yrittäjille ja erityisesti ravintoloille lauantai oli pienoinen lottovoitto.

– Kolmin-nelinkertainen myynti normaali lauantaihin verrattuna. Ravintoloitsija Miika Mertamo on väsynyt, mutta tyytyväinen.

Lauantai-iltapäivänä, ennen Guns N' Rosesin konsertin alkua oli porukkaa välillä niin paljoa, etteivät kaikki sopineet terassille, vaikka sitä oli huomattavasti laajennettu, kertoo Mertamo

– Pakko myöntää, että on väkeä todella liikkunut paljon, hymähtää myös ravintoloiden Birger ja Birgitta ravintolapäällikkö Perttu Yli-Paappala.

Mies Baarissa tiskin takana
Ravintolapäällikkö Perttu Yli-Paappalan hymy on herkässä. Loppuunmyyty konsertti vähintään kolminkertaisti ravintoloiden asiakasmäärät.Antti Ruonaniemi / Yle

Yrittäjät kiittelevät sitä, että konserttipäivä oli juuri viikonloppuna.

– Tätä voisi verrata AC/DC -konserttiin. Paitsi että tämä oli sitäkin parempi, koska väki tuli vielä konsertin jälkeenkin terassille. Konserttipäiväksi sattunut lauantai oli varmasti syynä tähän. AC/DC -konsertti kaksi vuotta sitten pidettiin keskiviikkona, muistelee Miika Mertamo.

Myös sää oli toisenlainen kuin kaksi vuotta sitten. Pouta ja lämmin kesäyö houkutteli konserttivieraat terasseille vielä keikan jälkeenkin.

– Varmasti myös sää toi porukkaa terasseille. AC/DC:n aikana satoi vähän vettä. Nyt keli oli paras mahdollinen, jatkaa Perttu Yli-Paappala.

Konserttien toivotaan tuovan matkailijoita muinakin aikoina

Hämeenlinnan on matkailukaupunkina vaatimaton, vaikka sen sijainti on erinomainen ja nähtävyyksiäkin riittää. Guns N' Rosesin konsertti oli jo kolmas suurtapahtuma Hämeenlinnan Kantolanniemessä.

Hämeenlinnan yrittäjien puheenjohtaja Annemari Kuvaja uskoo konserttien auttavan kaupungin markkinoinnissa.

– Kyse oli 55 000 ihmisen tutustumisesta Hämeenlinnan kaupunkielämään, toriin ja kivijalkakauppoihin sekä ravintoihin. Kaikki yrittäjät hyötyivät tapahtumasta.

Nainen ja punaisia ruusuja
Gunnarit lähtivät, ruusut jäivät. Annemari Kuvaja on hyvin tyytyväinen konsertin antiin myös yrittäjille.Antti Ruonaniemi / Yle

– Konsertista tuli kova positiivinen pöhinä. Tottakai se luo hyvää Hämeenlinnakuvaa. Ne, jotka kävivät täällä festareilla tulevat varmasti toistekin Hämeenlinnaan. Vieraat näkivät kuinka hyvin kaikki kaupunkilaiset olivat mukana tapahtumassa.

– Kaikki tämmöinen antaa ilmettä Hämeenlinnan positiivisuudesta. Tämä oli jo kolmas hyvin mennyt keikka. Odotetaan ensi kesää, nauraa tyytyväinen Annemari Kuvaja.