1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpin uusin tviitti näyttää kannustavan väkivaltaan mediaa vastaan

Trumpin julkaisemalla painivideolla Trump hakkaa maassa makaavaa vastustajaansa, jonka pään tilalla on uutiskanava CNN:n logo.

Donald Trump
Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt toistuvasti mediaa vastaan viime päivinä.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on julkaissut Twitter-tilillään videon (siirryt toiseen palveluun), joka näyttää yllyttävän väkivaltaan uutiskanava CNN:ää vastaan.

Kyseessä on vanha video show-painiottelusta, jossa Trump esiintyi. Trumpin vastustajan pään tilalle on leikattu CNN:n logo, ja videolla Trump hakkaa maassa makaavaa, CNN:ää esittävää vastustajaansa.

Yli kymmenen vuotta vanhan videon lopussa CNN muuttuu kirjainlyhenteeksi FNN, eli "huijariuutiskanavaksi".

Video on ilmeisesti julkaistu jo joitakin päiviä sitten sosiaalisen median Reddit-sivustolla. Paikallista aikaa lauantaina Trump tviittasi käyttävänsä sosiaalista mediaa modernin presidentin tapaan. Trumpin tviittien sävyä on arvosteltu.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

CNN on julkaissut lausunnon (siirryt toiseen palveluun), jossa uutiskanava paheksuu Trumpia toimittajiin kohdistuvan väkivallan yllyttämisestä.

– Trumpin pitäisi valmistautua valtiovierailuihin, ensimmäiseen tapaamiseen presidentti Vladimir Putinin kanssa, Pohjois-Korean rauhoittamiseen ja terveydenhuoltouudistukseensa. Sen sijaan hän käyttäytyy kuin lapsi, mikä on ala-arvoista presidentin asemassa olevalle. Me teemme omaa työtämme. Presidentin pitäisi alkaa tehdä omaansa, CNN sanoo lausunnossan.

Trumpin ja median suhde on ollut vaikea, mutta Trump on koventanut puheitaan sen jälkeen, kun CNN joutui perumaan julkaisemansa jutun, jossa väitettiin, että senaatti tutkisi Trumpin lähipiirin yhteyksiä venäläiseen pankkiin.

CNN erotti kolme toimittajaa jutun julkaisun takia.

Trumpin käytös Twitterissä pöyristyttää – mollasi naistoimittajaa vähä-älyiseksi ja verta vuotavaksi

USA:n imago romahti Trumpin takia – Trump Obamaa suositumpi vain Venäjällä ja Israelissa

Lue seuraavaksi