Itsemurhapommittaja hyökkäsi ja tappoi 14 ihmistä irakilaisten siviilileirillä

Paikallisen poliisin ja lääkärin mukaan valtaosa kuolleista oli naisia ja lapsia.

Konekiväärillä aseistautunut Irakin poliisijoukkojen jäsen vartiossa Mosulissa. Kuva: Ahmed Jalil / EPA

Itsemurhapommittaja hyökkäsi irakialaisten siviilileirille Ramadissa Anbarin maakunnassa ja tappoi räjäyttämällä 14 ihmistä. Räjähdyksessä loukkaantui lisäksi 13 ihmistä.

Kuolleiden siviilien ohella räjähdyksessä menetti henkensä kaksi turvahenkilöstöön kuuluvaa virkailijaa, joista toinen oli kapteeni.

Kukaan ei ole ottanut vastuuta iskusta, mutta Isis on tehnyt Irakissa aikaisemmin useita vastaavia siviileihin kohdistuneita itsemurhaiskuja.

Al-Wafaa-alueen paikallisneuvoston puheenjohtaja Adnan Fayhan sanoi, että leiri tullaan sulkemaan hyökkäyksen jälkeen.

– Kaikki leiriin sijoitetut ihmiset viedään toiseen leiriin Ramadin länsipuolelle, koska se on turvallisempi ja leiri saa enemmän apua, Fayhan sanoi.

Irakin joukot ovat ottaneet hallintaansa Isisiltä Ramadin ja Fallujahin kaupungit, mutta äärijärjestöllä on edelleen alueita Anbarin maakunnan länsiosissa.

Yhdysvatojen tukemat irakilaisjoukot valmistautuvat viimeisiin taisteluihin Mosulin valtaamiseksi, mutta taistelut jatkuvat Anbarissa ja muualla sen jälkeen kun maan toiseksi suurin kaupunki Mosul on lopullisesti vallattu Isisiltä.

Turvallisuustilanne monin paikoin Irakia saattaa huonontua huomattavasti sen jälkeen kun Isis menettää alueita. Vastavetona äärijärjestön pelätään lisäävän itsemurhapommituksia ja  itsemurhahyökkäyksiä siviilikohteisiin.

Lähde: AFP