Suviseuroilla yli 87 000 kävijää – osa jatkaa kesälomailua Porin seudulla

Aivan Porin keskustan tuntumassa järjestetty tapahtuma houkutteli paikalle paljon myös uusia kävijöitä. Suviseurojen paluuliikenne on vilkkaimmillaan iltapäivällä.

lestadiolaisuus
tuhansittain matkailuautoja
Tapio Termonen / Yle

Porin Suviseurat ylitti ennakkoon arvioidun kävijämääränsä.

Lauantai-iltana kävijämääräksi Kirjurinluodossa laskettiin yli 87 000 seuravierasta, kun alun perin järjestäjien arvio oli noin 70 000 kävijää.

Suviseuroissa kävi järjestäjien mukaan poikkeuksellisen paljon uusia kävijöitä.

Tiedotusosaston puheenjohtaja Kimmo Puolitaival sanoo, että seurat järjestettiin aivan kaupungin kupeessa siksi, että tapahtumaan oli helppo tulla.

Suviseuroihin liittyviä jumalanpalveluksia pidettiin myös Porin ja lähialueen kirkoissa.

Ruuhkia luvassa etenkin Vaasan pohjoispuolelle

Viikonlopun kestäneen tapahtuman paluuliikenne on vilkkaimmillaan tänään iltapäivällä. Ruuhkia on odotettavissa erityisesti valtatielle 8 Vaasan pohjoispuolella tietyön vuoksi.

– Pyrimme hajauttamaan liikennettä moneen suuntaan. Osa lähtijöistä ohjataan pois myös kaupungin keskustan kautta ja tällä haluamme näyttää sitä, että Pori on kaunis kaupunki, sanoo lliikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Honkasalo.

Honkasalo arvioi, että lähihetkinä Porin alueen kaupoissa ja huoltoasemilla on huomattavasti normaalia enemmän asiakkaita.

"Porista ei ole kiire pois"

Osa Suviseurojen kävijöistä jää tutustumaan vielä tarkemmin Poriin.

– Viesti on ollut, että Porista ei ole mikään kiire pois. Pori houkuttelee vielä varmasti osaa väkeä ja näyttää parhaat puolensa.