Ei kannata jäädä kotiin makoilemaan: vielä ehtii napata opiskelupaikan Turusta

Turun ammattikorkeakoulussa on haku päällä heinäkuun lopusta alkaen. Tarjolla on yli 200 opiskelupaikkaa niille, jotka ovat paikkaa vailla.

opiskelu
Värikyniä penaalissa.
Mikko Savolainen/Yle

Turun ammattikorkeakoulussa on tarjolla 240 opiskelupaikkaa eri aloille. Niin kutsuttujen polkuopintojen kautta voi suorittaa ensimmäisen vuoden opinnot. Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Paikkaa haetaan kolmella eri tavalla koulutuksesta riippuen. Osa paikoista täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislomake aukeaa 1.8. Heinäkuun lopulla aukeaa opiskelumotivaatiota- ja halukkuutta kartoittavan lomake. Myös haku YAMK-polkuopintoihin alkaa 31.7.

– Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta polkuopinnot on mahdollista aloittaa ilman varsinaista AMK:n tutkinto-oikeutta eikä opintoihin ole ammattikorkeakoulun pohjakoulutusvaatimusta, sanoo suunnittelija Elina Karaus.

Opiskelu poikkeaa tavanomaisesta siten, että se on maksullista. Polkuopiskelijoilla ei myöskään ole oikeutta opintososiaalisiin etuuksiin, kuten Kelan opintotukeen.

– Suosituin kohde polkuopinnoissa on sosiaali- ja terveysala. Hakukohteet löytyvät jo nyt AMK:n nettisivuilta ja mukana on koulutuksia laidasta laitaan. Voit aloittaa opiskelun suomen tai englannin kielellä tradenomiksi, voit suuntautua medianomiksi tai vaikka rakennusmestariksi. Tiedon polkuopiskelupaikasta saa 8.8. mennessä, joten nyt vain kipikapi tutustumaan vaihtoehtoihin, ehdottaa Karaus.