Hyppää sisältöön

Suviseurat oli siunaus Porin Linjoille

Porin omistamalla bussifirmalla oli loppuviikon aikana runsaasti kyydittäviä.

Porin Linjat järjesti suviseurojen sisäisen liikenteen lisäksi ylimääräisen reittivuoron kulkemaan kaupungissa. Kuva: Nea Hakamäki ja Ellen Rautava / Yle

Maanantaina päättyvät vanhoillislestadiolaisten suviseurat ovat tuoneet hyvän tilin Porin kaupungin omistamalle bussiyhtiölle Porin Linjoille.

Porin Linjat perusti suviseuroja varten Kirjurinluodosta rautatieaseman ja linja-autoaseman kautta Isomäkeen kulkevan linjan. Sitä on käyttänyt useita tuhansia matkustajia.

Lisäksi Porin Linjat on hoitanut suviseurojen sisäistä liikennettä kahdeksalla linja-autolla. Bussien määrää lisättiin, kun huomattiin, että käyttäjiä oli runsaasti.

Kyllä kannatti

Yhtiön liikennepäällikkö Jarno Valtanen sanoo, että suviseurat ylitti odotukset ja oli Porin Linjoille taloudellisesti kannattava tapahtuma.

– Meille jäi tapahtumasta hyvä maku. Mitään järjestysongelmia ei ollut ja olemme saaneet suviseuraorganisaatiolta hyvää palautetta, Valtanen sanoo.

Normaaleilla Porin Linjojen reittilinjoilla suviseurat eivät Valtasen mukaan näkyneet. Suviseuroilla oli parhaimmillaan jopa 87 000 kävijää.