Hyppää sisältöön

Suosittu sääksi-live on täällä taas: kalasääsken pesässä kolme tomeraa poikasta

Linnansaaren kansallispuistossa Haukivedellä pesivän sääksipariskunnan pesintää voi heinäkuun ajan seurata live-kuvan välityksellä.

Heinäkuussa 2016 saman pesän touhuja seurasi yli 60 000 katsojaa. Kuva: pukkistream.net

Linnansaaren kansallispuistossa Haukivedellä pesivän kalasääsken pesintää voi jälleen seurata heinäkuun ajan internetin kautta. Savonlinnalaisen luontovalokuvaaja Juha Taskisen asentama kamera välittää tänäkin kesänä live-kuvaa pesältä. Kamera on samalla paikalla kuin viime heinäkuussa.

– Nämä samat linnut ovat pesineet viitisentoista vuotta samalla paikalla. Kalasääskihän elää noin 20-vuotiaaksi, kertoo Juha Taskinen.

Pesässä on emolintujen lisäksi jälleen viime kesän tapaan myös kolme poikasta.

– Vuosi sitten oli yksi poikanen erittäin pieni ja kun ruokaa ei alkanut tulemaan, niin ne isommat poikaset sitä kaltoin kohteli. Se näytti vähän hurjalta ja siitä tuli palautetta, että se yksi poikanen pitää pelastaa sieltä, mutta kaikki poikaset selvisivät lentokykyisiksi sieltä, kertoo Taskinen.

– Tänä vuonna ne ovat kaikki tasakokoisia. Tässä pesässä on ollut tasaisesti kolme poikasta, joten tämä on ollut varsin menestyksekäs pariskunta.

Vuosi sitten samaiselle pesälle asennetun kameran live-kuvaa katsottiin yli 60 000 kertaa. Juha Taskinen tunnustautuu itsekin varsin aktiiviseksi sääksi-liven seuraajaksi.

– Kyllähän tätä on tullut katsottua. Onhan se jotenkin lumoavaa nähdä, kun kameran silmä on puolentoista metrin päässä. On kuin itsekin istuisi jakkaralla siinä pesän vieressä.

Live-kuvaa sääksen pesältä voi seurata tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun)

.
.