1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yhdysvallat

Kuvernööri sulki kaikki New Jerseyn uimarannat – kävi itse ottamassa aurinkoa

Rannat oli suljettu osavaltion budjettikiistan takia, ja poliisi oli estänyt kaikilta muita pääsyn rannalle.

Yhdysvallat
Chris Christie
New Jerseyn kuvernööri Chris Christie oli mukana Donald Trumpin tukijoukoissa presidentinvaalien aikana.Anderw Gombert / EPA

New Jerseyn kuvernööri Chris Christie on joutunut arvosteluryöpyn kohteeksi, koska hänet valokuvattiin perheineen viettämässä sunnuntaipäivää tyhjällä uimarannalla.

Asian tekee kiusalliseksi se, että kuvernööri oli juuri määrännyt kaikki osavaltion omistamat uimarannat suljetuiksi budjettikiistan vuoksi. Poliisi oli estänyt kaikilta muita pääsyn Island Beach -rannalle.

– En saanut yhtään aurinkoa, kuvernööri kertoi toimittajille ennen kuin paikallismedia NJ.com (siirryt toiseen palveluun) julkaisi kuvan.

Kuvan julkaisun jälkeen kuvernöörin tiedottaja tarkensi, ettei hän ollut saanut aurinkoa, koska hänellä oli lippalakki päässään.

Tiedottajan mukaan Christie oli käynyt rannalla vain pikaisesti tervehtimässä perhettään.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Helikopterilla töihin

Christietä on arvosteltu myös siitä, että hän asui viikonloppuna osavaltion omistamassa virka-asunnossa ja lensi helikopterilla osavaltion pääkaupunkiin Trentoniin neuvottelemaan ratkaisua budjettikriisiin.

Samaan aikaan osavaltion toisarvoisina pidetyt palvelut, kuten rannat ja puistot, oli määrätty suljettaviksi.

Sulkemismääräys johtuu siitä, etteivät osavaltion lainsäätäjät saaneet sovittua uudesta budjetista määräaikaan mennessä.

Kuvernööri vaikeuksissa

Republikaanipuolueetta edustavan Chris Christien poliittinen ura on ollut vaikeuksissa viime aikoina. Hän on hyvin epäsuosittu kotiosavaltiossaan.

Hän päätyi vaalien aikana Donald Trumpin lähipiiriin epäonnisen presidenttiehdokkuuden jälkeen, mutta jäi lopulta syrjään uudesta hallinnosta.

Kaksi hänen avustajaansa on tuomittu vankeuteen, Heidän todettiin järjestelleen tahallaan valtaisia ruuhkia sulkemalla Fort Leen kaupunkiin johtavia moottoriteitä vuonna 2013. Kaupungin pormestari oli Christien vastustaja.

Lähde: AP

Lue seuraavaksi