Autoilija, ajatko kesällä Oulun seudulla? Näillä 3 valtatiellä kannattaa varautua tietöihin

Isoin työ on alkanut Oulujoen silloilla, jossa rakennetaan uusi kevyenliikenteen silta ja moottoritielle kolmannet ajokaistat.

Kotimaa
Kesällä Oulun seudulla tehtävät tietyöt.
Teiden keltaisiksi merkityillä osuuksilla on kuljettajien varauduttava tietöihin.Paulus Markkula / Yle

Oulun seudulla on käynnissä poikkeuksellinen tietyökesä. Rakennustöitä tehdään peräti kolmella valtatiellä.

Eritoten valtatie 4:n suurremontti tuntuu ja näkyy tieosuudella useamman vuoden ajan.

*Valtatie 4:n *näkyvimmät työt alkuvaiheessa ovat Kempeleen pohjoispuolella tehtävä uusi eritasoliittymä ja moottoritien leventäminen Oulujoen yli.

– Kempeleessä on alennettu nopeuksia ja rakennettu kiertotie. Myös Oulussa joudutaan pudottamaan nopeuksia, mutta päivisin pystymme pääosin pitämään nykyiset kaistat liikennekäytössä, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä.

Ruuhkiin on kuitenkin syytä varautua varsinkin lomakauden jälkeen, kun työmatkaliikenne taas alkaa.

*Valtatie 8:lla *töitä tehdään useissa kohteissa Kalajoen ja Limingan välisellä osuudella. Pyhäjoella varaudutaan ydinvoimalaliikenteeseen ja Raahessa uusitaan liittymiä. Lisäksi Raahen ja Limingan välille saadaan uudet ohituskaistaparit. Töitä tehdään myös Siikajoella ja Limingassa.

*Valtatie 22:lla *työt ovat käynnissä Oulusta Kajaaniin.Työt ovat loppusuoralla, mutta paikoin käynnissä on kovinkin kiireinen kesä.

– Töitä tehdään vielä Oulun päässä sekä Muhoksella ja Utajärvellä, joissa rakennetaan vielä kevyen liikenteen väyliä, alikulkuja ja liittymiä, projektipäällikkö Päkkilä laskeskelee.

Isojen rakennusurakoiden lisäksi tielläliikkuja saa varautua jokakesäisiin päällystystöihin. Tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaan pisin urakka sijoittuu Ylivieskan ja Oulaisten alueelle, jossa päällystystöitä tehdään yli 30 kilometrin matkalla. Päällystettä uusitaan myös moottoritiellä Oulussa.

Liikenneviraston sivuilla on kattavaa tietoa valtatie 4:n (siirryt toiseen palveluun), 8:n (siirryt toiseen palveluun) sekä 22:n (siirryt toiseen palveluun) korjaushankkeista.