Hyppää sisältöön

Itävalta valmis käyttämään armeijaa rajavalvonnassaan

Itävalta aloitti rajatarkastukset Unkarin kanssa 2015 ja maa on valmistellut esterakennelmia Italian vastaiselle rajalle mukaan lukien Brennerin sola.

Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil tervehti rajavartijaa Unkarin vastaisella rajalla kesäkuussa. Kuva: Edvard Molnar / EPA

Itävalta aikoo asettaa erittäin pian Italian vastaiselle rajalle rajatarkastuksen avuksi sotilaita, jos Eurooppaan pyrkivien ihmisten määrä Välimeren alueella ei vähene, jyrähti Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil Krone-lehden verkkojulkaisun haastattelussa.

Hän mainitsi, että muutos on välttämätön, jos väenvirtaus Italiaan ei helpota.

Keskustavasemmistolaisen Doskozilin kommentit tulevat hyvissä ajoin ennen Itävallan lokakuun vaaleja, joissa maahanmuuttoa vastustavan äärioikeiston ennustetaan menestyvän hyvin ja mahdollisesti nousevan maan suurimmaksi puolueeksi.

Krone-lehden mukaan 750 sotilasta on jo valmiina rajavalvontaan ja neljä panssariajoneuvoa on lähetetty viikonloppuna raja-alueelle.

Lähes 85 000 pakolaista on saapunut tänä vuonna meren yli Italiaan. Välimeren ylityksissä on kuollut tai kadonnut yli 2 000 ihmistä.

– Tämä ei ole inhimillistä. Tarvitsemme myös muita maita tukemaan Italiaa ja jakamaan vastuuta, UNHCR:n erityislähettiläs Vincent Cochetel painotti.

Lähde AFP

.
.