Hyppää sisältöön

Ministeriö haluaa selvityksen Jäämeren-radan kannattavuudesta

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt Liikennevirastoa selvittämään Jäämeren radan toteuttamista ja taloudellista kannattavuutta.

Ministeri Berner haluaa selvityttää Jäämeren radan kannattavuuden. Kuva: Jorma Korhonen / Yle

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt, että Liikennevirasto selvittää mahdollisen Jäämeren radan toteuttamista ja taloudellista kannattavuutta. Tarkoituksena on selvittää ratahankkeen mahdollisia ratalinjauksia ja kartoittaa käyttäjien tarpeita sekä mahdollista liiketoimintamallia ja kysyntäpotentiaalia.

Selvitys tehdään yhteistyössä Norjan rautatieviranomaisten kanssa. Se valmistuu aikataulun mukaan viimeistään 28. helmikuuta vuonna 2018.

Yhteistyö Jäämeren radan osalta oli esillä jo aiemmin kesäkuussa, kun Suomen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi Norjan liikenneministeri Ketil Solvik-Olsenin.

– Arktisen alueen merkitys kasvaa sekä Pohjoismaiden että EU:n näkökulmasta. Jäämeren rata vauhdittaisi alueen kehitystä ja edistäisi sen kasvua ja työllisyyttä. Se myös parantaisi mahdollisuuksiamme varautua ilmastonmuutokseen, ministeri Berner sanoo ministeriön tiedotteessa.