Video: Suomen pisin maantietunneli avautui etuajassa – Myös kiertoliittymä valmistui etukenossa

Kulku Tampereen Rantatunnelin itäpäässä muuttuu entistä sujuvammaksi perjantaina, kun Naistenlahden pohjoinen kiertoliittymä ja rampit avataan liikenteelle.

Tampereen rantatunneli
Yle Uutiset Pirkanmaa: Rantatunnelin itäpään liikenne sujuvoituu
Yle Uutiset Pirkanmaa: Rantatunnelin itäpään liikenne sujuvoituu

Liikenne Tampereen Rantatunnelin itäpäässä muuttuu entistä sujuvammaksi perjantaina. Naistenlahden pohjoinen kiertoliittymä ja kolme ramppia avataan tällöin yleiselle liikenteelle. Uusia ramppeja ajamalla pääsee nykyistä helpommin niin keskustaan, pohjoiseen kuin länteenkin.

Tunnelin itäpään järjestelyt valmistuivat pari kuukautta etuajassa ja hyvä niin, sillä alueen liikenne on lisännyt ruuhkia lähiseutujen risteyksissä, kertoo projektipäällikkö Mauri Mäkiaho Liikennevirastosta.

– Keskustan itäpuoli ja yhteydet sinne idästä samoin kuin yhteydet itäpäästä länteen ovat olleet puutteelliset, mutta nyt siihen saahan parannusta, kun ramppeja otetaan käyttöön.

Autoilijalle uusien ramppien käyttö merkitsee kuitenkin totuttelua.

Jalankulkijat saivat oman sillan

Kiertoliittymästä valmistuu katuyhteys liittymän ja Tampellan Esplanadin välille. Kevyenliikenteen uuden sillan avauduttua myös kävelijät ja pyöräilijät pääsevät nyt suoraan Rauhaniemeen Ranta-Tampellan läpi.

Rantatunnelin Naistenlahden päässä jäävät rakenteille ainoastaan Ratapihankadulta idän suuntaan johtava ramppi sekä toistaiseksi yksisuuntaisena liikennöitävä Parantolankatu. Ajoyhteys avataan viikolla 35, jolloin myös Parantolankatu muutetaan jälleen kaksisuuntaiseksi.

Tampereen Rantaväylän tunneli avautui liikenteelle marraskuussa 2016 eli puoli vuotta suunniteltua aiemmin. Tunnelin kokonaispituus on vajaat 2,4 kilometriä, mikä tekee siitä Suomen pisimmän maantietunnelin.

Valtatie 12:n liikenne kulkee Rantatunnelissa Tammerkosken ali ja Tampereen keskustan ohi välillä Santalahti-Naistenlahti. Tunnelista kulkee vuorokaudessa keskimäärin 32 000 ajoneuvoa.