KRP:n etsityimpien listalle joutui joukko törkeitä rikoksia tehneitä

Osaa listalla olevista on etsitty jo lähes kymmenen vuotta.

etsintäkuulutukset
Etsintäkuulutetut ylhäältä vasemmalta lukien Kalev Eeskivi, Svetlana Hytti, Markus Pönkä, Arman Alinko, Ammar Muhamad, Aram Kohnepushi, Adam Nilsen, Israr Ali, Seppo Lindeman ja Erkki Linho.
Poliisi kaipaa vihjeitä seuraavista etsityimmistä henkilöistä. Etsintäkuulutetut ylhäältä vasemmalta lukien Kalev Eeskivi, Svetlana Hytti, Markus Pönkä, Arman Alinko, Ammar Muhamad, Aram Kohnepushi, Adam Nilsen, Israr Ali, Seppo Lindeman ja Erkki Linho. KRP

Keskusrikospoliisin kesän etsityimpien rikollisten listalla on kymmenen ihmisen ryhmä, joiden takana on joko tuomio tai epäily törkeästä rikoksesta.

KRP:n "Kesän 2017 etsityimpien lista" täydentää Europolin ja Interpolin etsintäkuulutettujen listaa suomalaisesta näkökulmasta. Yhdistävä tekijä listalle joutuneista on se, että heidän oletetaan vierailevan täällä Suomessa tai jopa oleskelevan täällä.

Listalle syyllistyneiden taustalla on muun muassa törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä veropetoksia, törkeitä velallisen epärehellisyysrikoksia, lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, törkeitä väärennöksiä, raiskaus, tappo ja törkeä ampuma-aserikos.

Enimmillään listalla olevan taustalla on 33 rikosepäilyä.

Etsityistä kahta, Markus Pönkää ja Seppo Lindemania, etsitään istumaan tuomioitaan. Muita kahdeksaa etsii syyttäjä juttujen oikeuskäsittelyjen aloittamiseksi.

Osaa kymmeniköstä on etsitty jo kymmenkunta vuotta. Muun muassa Erkki Linho on ollut kateissa jo vuodesta 2008. Svetlana Hytti ja Kalev Eeskivi hieman vähemmän aikaa.

KRP:n mukaan Suomen viranomaiset ovat useita kertoja olleet yhteydessä muun muassa Viron suuntaan Eeskiven löytämiseksi. Venäjän suuntaan on oltu yhteydessä Svetlana Hytin löytämiseksi, mutta toistaiseksi tuloksetta. Hytti vaikuttaa edelleen Pietarin seudulla.

Monen etsityn löytymistä vaikeuttaa se, että he esiintyvät usein väärillä nimillä.

Lue myös: Paloittelumurhaajana tunnettu Pönkä on nyt Euroopan jahdatuimpien rikollisten listalla