Kuuba helpottaa pariskuntien seksihetkiä

Kuuban valtio aikoo perustaa "lemmenhotellien" ketjun Havannaan, jotta täpötäyden kaupungin pariskunnat voivat harrastaa petipuuhiaan yksityisesti.

Kuuba
Nuoripari halailee Havannassa.
Lemmenhotelli-hankkeen tavoite on vähentää havannalaisten tarvetta harrastaa seksiä julkisilla paikoilla.Alejandro Ernesto / EPA

Kuuba aikoo perustaa niin sanottujen lemmenhotellien ketjun helpottaakseen rakastavaisten seksielämää. Pääkaupunkiin Havannaan perustetaan viisi niin sanottua posadaa eli hotellia, joista rakastavaiset voivat vuokrata huoneita tuntiveloituksella.

Lemmenhotelli-hankkeen tavoite on vähentää havannalaisten tarvetta harrastaa seksiä julkisilla paikoilla.

Ylikansoitetussa Havannassa on pulaaa asunnoista ja yksityisyydestä. Monet havannalaisperheet joutuvat jakamaan asunnon, mikä tarjoaa pariskunnille niukat puitteet lemmenhetkiin. Yksityiset vuokranantajat ovat havainneet markkinaraon ja vuokranneet ilmastoituja, sängyllä varustettuja asuntoja.

Kolmen tunnin huonevuokra on reilut neljä euroa, mutta sekin on monille liikaa, sillä kuubalaisen keskimääräinen kuukausipalkka on noin 26 euroa.

Valtiollisten lemmenhotellien pitäisi olla halvempi kuin yksityisten pyytämä vuokra. Hotelliketjun toivotaan siistivän Kuuban katukuvaa, koska julkisella paikalla seksiä harrastavat parit ovat yleinen näky Havannassa esimerkiksi puistoissa, rannalla ja Malecónin tunnetulla rantabulevardilla.

Kuuban valtio on aikaisemminkin pyörittänyt rakastavaisten lemmenluolia. Edelliset posadat suljettiin 1990-luvulla, kun Kuuban talous ajautui kriisiin, ja lemmenhotellit muutettiin asunnoiksi hurrikaanien kodittomiksi jättämille kuubalaisille.

Lähteet: Reuters