Byggmax aloittaa yt-neuvottelut Suomessa, nämä viisi myymälää saattavat sulkeutua

Neuvotteluissa voidaan päätyä irtisanomaan enintään 30 työntekijää. Sulkemisuhan alla ovat Kangasalan, Pirkkalan, Seinäjoen, Jyväskylän ja Oulun myymälät.

rautakaupat
Lankkuja pinossa. Etelä-Pohjanmaan metsien tukkipuut päätyvät jatkossa nykyistäkin todennäköisemmin sahattaviksi omaan maakuntaan.
Rakennustarvikekauppaketju Byggmax aloittavaa yt-neuvottelut.Pasi Takkunen / Yle

Rakennustarvikekauppaketju Byggmax kertoo aloittavansa yt-neuvottelut. Ketjun suunnittelemat muutokset voivat tarkoittaa enintään viiden myymälän sulkemista ja voivat johtaa enimmillään 30 palvelussuhteen päättymiseen. Lisäksi kahden myymälän toimintaa saatetaan supistaa.

Byggmaxilla on Suomessa 13 myymälää ja henkilöstön määrä on 123. Yt-neuvottelut alkavat 10.7.2017.

Ketju harkitsee sulkevansa Kangasalan, Pirkkalan, Seinäjoen, Jyväskylän ja Oulun myymälät. Supistamistoimia harkitaan Vantaan ja Lahden myymälöissä, kertoo Byggmax Suomen maajohtaja Aleksi Virkkunen Ylelle.

– Liiketoimintamme ja myyntimme on ollut kasvussa, mutta tappiollista näissä myymälöissä. Myymälät ovat kehittyneet, mutta ovat yhä kannattamattomia, Virkkunen sanoo.

– Tavoitteenamme on luoda Byggmaxille Suomessa terve kasvualusta, jolta voimme ponnistaa uuteen kasvuun. 20–25 myymälän verkosto on edelleen tavoitteenamme, mutta keinoja pitää muokata nykytilanteeseen sopiviksi, sanoo Virkkunen.

Ketju ei aio jättää Suomea

Virkkusen mukaan kilpailu rautakaupan alalla on Suomessa kovaa, mutta huomauttaa, että se on kovaa myös ketjun muilla markkina-alueilla Ruotsissa ja Norjassa. Kuluttajan kannalta hän sanoo tilannetta terveeksi.

Byggmax aikoo edelleen etsiä hyviä liikepaikkoja eri puolilta maata. Virkkunen sanoo ketjun olevan nyt hyvin edustettuna Uudellamaalla ja rannikkokaupungeissa.

Byggmaxin konsernijohtaja Mattias Ankarberg sanoo ketjun olleen läsnä Suomessa jo vuodesta 2008, mutta että se ei vielä ole saavuttanut pitkän tähtäimen tavoitetta 20–25 myymälän verkostosta.

– Uusien investointien kuten uusien myymälöiden avaamisen mahdollistamiseksi meidän pitää ensin tervehdyttää liiketoimintamme Suomessa, Ankarberg sanoo tiedotteessa.

Ankarbergin mukaan yhtiö näkee Suomessa suurta potentiaalia, eikä ole jättämässä Suomea. Tukholman pörssiin listautuneella Byggmaxilla on 84 myymälää Ruotsissa ja 33 Norjassa.