1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eläintenhoito

Lemmikkihoitola on muutakin kuin säilytyspaikka – Halu sijoittaa lemmikin hyvinvointiin on kasvussa

Lemmikkien hyvinvointibisnes ei ole vielä kovin voimakkaassa kasvussa, mutta palvelutarjonnan parantamisella halutaan alalle nostetta.

Eläintenhoito
Kissa eläinhoitolan häkissä.
Laura Valta / Yle

Meri-Lapin eläinhoitolan keminmaalainen yrittäjä Suvi Varis viettää kesän tiiviisti remonttihommien parissa, sillä yrityksen on määrä aloittaa toimintansa elokuun alussa. Ihan kuumimpaan lomasesonkiin ei siis ehditä.

Eläintenhoitajan koulutuksen hankkinut Varis aloittaa "kahdella koiralalla ja yhdellä kissalalla", jolloin paikkoja on kymmenelle koiralle ja neljälle kissalle.

Uskoa omaan yrittäjyyteen on.

– Nyt ei ollut tarkoitus ottaa muuta yritystoimintaa, kunhan tämän saa pyörimään. Jos tämän saisi toimimaan niin hyvin, että ei sitten tarvitsisi muuta, sanoo eläintenhoitajaksi kouluttautunut Suvi Varis.

Tyytyväinen lemmikki – tyytyväisempi omistaja

Variksen yhteistyökumppanina toimii toinen eläintenhoitoalalle kouluttautunut ammattilanen Ulla Kälkäjä. Yrittäjät uskovat, että ihmisten halu satsata lemmikkiensä hyvinvointipalveluihin on kasvussa.

– Tällä perällä se on vielä aika hiljaista, mutta kyllä se tästä kun ihmisiä lämmitellään, niin lähtee, ennustelee Varis.

Hänen mukaansa rahalle saa vastinetta esimerkiksi tyytyväisemmän nelijalkaisen muodossa – joka taas tuottaa tyytyväisempiä lemmikkien isäntiä ja emäntiä.

– Kyllä se vähentää eläinten käytösongelmia. Näen paljon lenkillä vetäviä tai tuhoja tekeviä koiria, joita touhuaminen ja mukava tekeminen rauhoittaisi paljon, Varis sanoo.

Lue seuraavaksi