Uusi Hämähäkkimies on villi, vapaa ja todella teini – 15-vuotias supersankari ujostelee tyttöjä ja kokeilee rajoja

Nuoren Tom Hollandin näyttelemä teini-Hämis totuttelee Spiderman: Homecoming -elokuvassa supersankarin ja ujon lukiolaispojan kaksoiselämään.

Hämähäkkimies
Tom Holland. Spider-Man: Homecoming.
Nykyään 21-vuotias Tom Holland oli uuden Spider-Manin kuvausten aikaan 18-vuotias.CTMG

Mitä tekisit, jos olisit teini-ikäinen supersankari? Spider-Man: Homecoming -elokuvan ohjaaja Jon Watts uskoo, että ainakin pröystäilisit kokemuksillasi YouTubessa.

– Varmasti ottaisit videokuvaa puhelimellasi, jos näkisit kaikkea uskomatonta ja tappelisit Kapteeni Amerikkaa vastaan, Watts sanoo Ylen haastattelussa.

Tänään ensi-iltansa saava Hämähäkkimies-elokuva esittelee seuraavan sukupolven teinisupersankarin, joka innostuu itsekin kyvyistään. Käsikameralla kuvatut kohtaukset asettavat elokuvan osaksi diginatiivien arkea.

Tom Hollandin näyttelemän Spider-Manin rinnalla aiempien elokuvien Hämikset tuntuvat jäykiltä valtion virkamiehiltä.

– Hän on nuori! Se on kiinnostavaa, koska supersankarit ovat yleensä aikuisia miehiä. Vihdoin on saatu naissupersankari Wonder Woman ja nyt myös elokuva, jossa sankari on lapsi. Jännä nähdä, mitä 15-vuotias tekee supervoimilla, Holland toteaa.

Uusi Hämähäkkimies suorittaa tehtävänsä yhtä lailla tee-se-itse-kalsaripuvussa kuin Avengers-yhtiön siistissä high-tech-asussa. Näytteleminen oli tanssitaustaisen Hollandin mukaan jälkimmäisen kanssa vaikeaa.

– Sisältä näkee tuskin mitään. Asu on tukala ja kiristävä. Sen kanssa ei ole helppoa, mutta se näyttää mahtavalta, Holland nauraa.

Spider-Man: Homecoming (2017)
CTMG

Ihastuksia koulun käytävällä

Päähenkilön teini-ikä todella tuntuu teini-iältä. Hämiksen roolissa Tom Hollandia edeltäneet Tobey Maguire ja Andrew Garfield olivat kuvausten aikaan yli 25-vuotiaita. Holland valittiin rooliin 18-vuotiaana. Ehkä siksi kaksoiselämään totutteleva Hämähäkkimies on aiempaa samastuttavampi.

– Elokuva vetää puoleensa nuoria ja vanhoja. Itse samastun siihen, kun Peter puhuu tytöille, kamppailee läksyjen kanssa ja joutuu kantamaan vastuuta – sekä ihan vain siihen, millaista on olla nuori tässä hullussa maailmassa, Holland luettelee.

Hämiksen tunne-elämä on teini-ihastuksia koulun käytävillä. Valveutunutta älykkötyttöä näyttelee Disneyn nuortensarjoista tuttu Zendaya.

– Elokuvan tyttöjen elämä ei pyöri supersankarin ympärillä. Heillä on omat kuvionsa ja he pärjäävät myös yksin. Niin se saisi olla jatkossakin, Zendaya vakuuttaa.

Zendaya, Spider-Man: Homecoming
Disneyn nuortensarjoista tuttu Zendaya näyttelee elokuvassa valveutunutta älykkötyttöä.CTMG

Näyttelijäntyötä tennispallon kanssa

Hollandin Hämähäkkimies vilahti kuvissa jo elokuvassa Captain America: Civil War (2016). Töitä riittää myös tulevissa Marvel-universumiin sijoittuvissa Avengers-elokuvissa.

Tämän elokuvan pahiksena nähdään Michael Keatonin esittämä jättilintu Vulture. Holland vaikuttui vastustajastaan.

– Hän on todella pelottava muuttuessaan korppikotkaksi. Siivet tosin lisättiin digitaalisesti, mutta päällään hänellä oli robottihaarniska. En ollut uskoa silmiäni, kun näin sen ensimmäistä kertaa. Se oli älyttömän hienoa, Holland hehkuttaa.

Teini-Hämistä mentoroi lähiaikojen supersankarielokuvien suosikkihahmo Iron Man, jota näyttelee Robert Downey Jr. Hollandin mukaan Marvel-universumin elokuvia kootaan pala kerrallaan.

– Näyttelijät ovat eri paikoissa eri aikaan. Usein kohtaukset näytellään tennispallon kanssa, ja vastanäyttelijä lisätään mukaan digitaalisesti. Se on tosi kummallista ja tosi hauskaa, Holland tuumaa.

Vulture. Spider-Man: Homecoming
Vulturea näyttelee Michael Keaton.CTMG