Ministeri Rehula uskoo Pöystin ratkaisun selkiyttävän sote-valmistelua

Rehula pitää Pöystin ratkaisua myös ymmärrettävänä.

perustuslait
Juha Rehula
Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ennen eduskunnan täysistuntoa 30. kesäkuuta.Mikko Stig / Lehtikuva

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula uskoo, että alivaltiosihteeri Tuomas Pöystin ratkaisu jättää valinnanvapauslain valmistelu selkiyttää soten valmistelua.

– Me olemme muutenkin hallituksen piirissä tämän jatkovalmistelun osalta yhdellä etapilla. Nyt on perustuslakivaliokunnan lausunto saatu ja se nuotittaa tämän meidän jatkovalmistelun. Eli tämä on yksi kohta, jossa on joka tapauksessa mietitty, miten tämä jatkotyöskentely organisoidaan.

– Aina kun tulee epäilyjä jääviydestä, niin totta kai se laittaa miettimään, että näin iso muutos ei saisi saada yhtään tahraa. Se Tuomas Pöysti, jonka olen oppinut tuntemaan työssä, niin hän on erittäin tarkka ja huolellinen siinä, että rajanvedot ovat selkeät.

Rehula pitää Pöystin ratkaisua myös inhimillisenä ja ymmärrettävänä.

STM:n kansliapäälikkö: Relevantti päätös

Myös STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee on ministeri Rehulan kanssa samoilla linjoilla.

– Jos on vielä pohdintaa, että lain valmistelu menee ensi vuoden alkupuolelle, niin siinä tapauksessa näen, että on selvempää että hän ei ole sitä valmistelemassa missään vaiheessa, sillä hän on vuoden alusta oikeuskansleri.

– Siinä vaiheessa pitäisi vaihtaa esittelijää, joka on hankalampaa jo teknisesti. Ihan relevantti päätös, Sillanaukee sanoo.