1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kittilä

Kittilä vetkuttelee edelleen Eilavaaran laskujen käsittelyssä

Kunnanhallitus halusi jatkaa vielä laskujen käsittelyä äänestyksen jälkeen.

Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Kittilässä ei ole päästy vieläkään tekemään päätöstä siitä, maksaako kunta oikeustieteen asiantuntijan Pertti Eilavaaran lähettämiä laskuja. Kunnanhallitus päätti tiistaina äänestyksen jälkeen, että asian valmistelua jatketaan edelleen.

Ensimmäisen laskun käsittely jatkuu äänin 7-2. Toisen laskun kohdalla lukemat olivat 6-2, kun yksi henkilö äänesti tyhjää. Toista laskua ei edes ole kunnan hallussa, sillä siitä on löytynyt vain Pertti Eilavaaran lähettämiä karhukirjeitä.

Kummastakin päätöksestä jätettiin kolme eriävää mielipidettä. Muun muassa kunnan hallintojohtaja Esa Mäkinen ehdotti, että kunta ei tee mitään toimenpiteitä laskujen vuoksi.

Epäily: Tilattiin omaan käyttöön mutta kunnan laskuun

Vuonna 2015 lähetetyt kaksi laskua liittyvät asiakirjoihin, joita on tilattu Kittilän kunnan nimissä ilman asianmukaisia päätöksiä. Laskujen loppusumma on tällä hetkellä korkoineen noin 16 000 euroa.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) keskustan Kittilän-paikallisjärjestö olisi jo maksanut Eilavaaran ensimmäisen laskun, jonka loppusumma oli alun perin noin 7 600 euroa. Eilavaara on ilmoittanut, että hän voi perua ensimmäisen laskun, jos kunta mm. tuhoaa kaikki tiedot siihen liittyvistä asiakirjoista.

Yksittäisten henkilöiden yritys maksattaa Eilavaaran ensimmäinen lasku Kittilän kunnalla on johtanut syyteharkintaan. Poliisi epäilee kolmea entistä tai nykyistä Kittilän kuntapäättäjää törkeän petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.