Hyppää sisältöön

Poliisin salaisen Facebook-ryhmän kirjoituksista ei käynnistetä tutkintaa

Valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä katsoo, että komisario Marko Forssia tai muita poliisimiehiä ei ole syytä epäillä rikoksista.

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Poliisimiesten salaisen Facebook-ryhmän kirjoituksista ei aloiteta esitutkintaa. Tutkinnanjohtajana toimiva Valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen on päättänyt, että esitutkintaa asiassa ei toimiteta.

– Selvitysten perusteella asiassa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, että esitutkinta olisi aloitettava. Asiassa ei ole syytä epäillä komisario Marko Forssin eikä muunkaan poliisimiehen syyllistyneen rikokseen, tutkinnanjohtajan tiedotteessa todetaan.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on tehnyt esitutkintalain 3 luvun 3 §:ssä tarkoitetun esiselvityksen, jossa arvioitiin ryhmässä kirjoitettuja tekstejä asiaa koskevan lainsäädännön pohjalta.

Verkkojulkaisu Long Play kertoi kesäkuussa, että lähes 3  000 poliisin salaisessa Facebook-ryhmässä käydään avoimen rasistista keskustelua. Asia kävi ilmi yli sadasta Long Playlle toimitetusta kuvakaappauksesta.

Poliisimiesten salaisen Facebook-ryhmän kirjoituksia koskevassa asiassa tehtiin yhteensä kolme rikosilmoitusta, jotka kirjattiin Valtakunnansyyttäjänviraston poliisirikosasioiden yksikköön.

Lue myös:

Poliisien epäillyistä rikoksista on tehty ilmoituksia aiempaa harvemmin – mitä tapahtuu Facebook-kohun jälkeen?

Risikko poliisien salaisesta Fb-ryhmästä: Rasismille nollatoleranssi, kirjoittelu on jo selvittelyssä

Poliisihallitus: Salaisesta Facebook-ryhmästä varoitettiin meitä ensimmäisen kerran vasta helmikuussa