Porin tapahtumaviikon turvallisuus otetaan vakavasti – SuomiAreena sulkee enemmän katuja kuin aiemmin

SuomiAreena ja Pori Jazz vaikuttavat Porin liikennejärjestelyihin ensi viikolla. Molempien tapahtumien järjestyksenvalvonta on näkyvästi esillä kaupungin katukuvassa.

turvallisuus
yleisöä SuomiAreenassa
SuomiAreena sulkee Porista Antinkadun ja kauppatorin alueen. Suljettuina ovat myös Eteläranta ja Raumansilta Pori Jazzin takia.Katja Halinen / Yle

Tämän vuoden SuomiAreena sulkee Porin katuja aikaisempia vuosia enemmän. Porissa suljetaan koko torin alue ja Antinkatu, josta tehdään tapahtuman ajaksi ravintolakatu. Keskiviikkona Raatihuoneenpuistossa järjestetään Saara Aallon konsertti, joka sulkee myös lähes koko Valtakadun.

– Katuja suljetaan, koska tapahtuma on kasvanut niin isoksi, kertoo Porin kaupungin erityisasiantuntija Jukka Kotiniemi.

Tiesuluilla taataan myös SuomiAreenan turvallisuus. Viranomaisten kanssa on tehty erilaisia rakenteellisia ratkaisuja, joiden yksityiskohtia Kotiniemi ei halua paljastaa.

– Tarkoitus on, että järjestyksenvalvonta näkyy katukuvassa aikaisempaa enemmän. Järjestyksenvalvojille on sanottu, että heidän pitää näkyä ihmisille, Kotiniemi kertoo.

Pori Jazz sulkee Etelärannan ja Raumansillan

SuomiAreenaa ja Pori Jazzeja vietetään saman viikon aikana. Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen sanoo, että turvallisuusjärjestelyt halutaan myös jazzeilla tuoda näkyvästi esille.

– Aiemmin on ollut tapana hoitaa turvallisuuspuoli ehkä hieman näkymättömämmin. Nykypäivänä koetaan, että valvonta saa näkyä yleisölle, Nieminen pohtii.

Jazzit sulkevat Porista tuttuun tapaan Etelärannan ja Raumansillan. Kirjurinluodossa on lisäksi käytetty viime viikonlopun Suviseuroista jääneitä luonnonkiviä sulkemaan joitain kulkuväyliä.

Suomessa on lisätty turvallisuusjärjestelyjä yleisötapahtumissa muun Euroopan vanavedessä. Taustalla ovat viime vuosien terrori-iskut.