1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sote-uudistus

Hoitoalan työntekijät helpottuivat sote-uudistuksen lykkäyksestä – "Nyt on aikaa selvittää asioita"

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Tehyn pääluottamusmies Jussi Rantasen mukaan hoitoalan ammattilaiset ovat olleet huolestuneita sote-uudistuksen keskeneräisyydestä.

Kuva: Joona Haarala / Yle

Hoitoalan työntekijät ovat tyytyväisiä sote-uudistuksen lykkääntymisen. Hallitus päätti keskiviikkoiltapäivänä, että sote- ja maakuntauudistus tulee voimaan vasta 1. tammikuuta 2020 alkaen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Tehyn pääluottamusmies Jussi Rantanen sanoo, että hoitoalan ammattilaisia on huolestuttanut erityisesti uudistusten keskeneräisyys ja heikko tiedotus. 

– Lisäaikaa tarvittiin, tämä on kaikkien mielestä hyvä juttu. Valmistelu on ollut meidän nähdäksemme vähän keskeneräistä. Ainakin täällä Varsinais-Suomessa aikaa tarvittaisiin, jotta ihmiset voisivat kertoa omia ajatuksiaan asiasta, Rantanen kertoo.

Uudistus tarpeellinen

Tehyläiset pitävät sote-uudistusta tarpeellisena, mutta aikataulu ja sisältö on herättänyt erimielisyyttä.

– Meidän pitää uudistua, potilaidenkin näkökulmasta se on tärkeää. Aikataulu on nyt kuitenkin ollut liian tiukka, ja henkilökunnassa on ollut liikaa epätietoisuutta. Nyt on ainakin aikaa selvittää asioita, pääluottamusmies Jussi Rantanen sanoo.

Henkilökunta on Rantasen mukaan väsynyt sote-uudistuksen pyöritykseen ja epätietoisuuteen. Osa on pelännyt myös oman työpaikkansa puolesta.

– Toivoisin, että se ei ole välittynyt potilaille. Jokainen on keskittynyt omaan perustyöhönsä, Rantanen sanoo.